Danas počinju razgovori sa MMF-om

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeće danas u Beogradu razgovore s predstavnicima Srbije o četvrtoj reviziji stend baj aranžmana.

Kako je najavila Kancelarija MMF-a u Srbiji, Misija, koju će predvoditi Albert Jeger, u Srbiji će boraviti dve nedelje, do 26. maja, a prema najavama iz srpske vlade, glavne teme razgovora biće poreska i penzijska refoma.

Tokom posete povodom revizije kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog 2,9 milijardi evra, Misija MMF-a sastaće se s visokim zvaničnicima vlade i Narodne banke Srbije (NBS) i predstavnicima privatnog sektora i akademske zajednice.

Narodna banka je navela da će u razgovorima biti razmotrena najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji, ispunjenje utvrđenih kriterijuma za mart 2010. i realizacija obaveza preuzetih sporazumom sa MMF-om.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sada povukla oko 1,3 milijarde evra.

Pogledajte još