DAME, VREME JE ZA INTIMNE VEŽBE: Da li ste čuli za vumbilding?

Istorija vumbildinga potiče iz skraćenica Vum (kontrolisanje vaginalnih mišića) i engleske reči "building" – razvoj (građenje). Drugim rečima, to je interna obuka intimnih mišića i sposobnost njihovog kontrolisanja.

To je umetnost, poznata od davnina. Još pre 2000 godina, supruge kineskih careva su radile posebne vežbe ove vrste. Žene koje su u stanju da upravljaju vaginalnim mišićima, smatrane su elitom, i bile su deo mnogih verskih učenja.

Žene se često susreću sa problemom opuštenih vaginalnih mišića, nakon porođaja ili hirurške intervencije (nevoljno se javlja mokrenje, na primer, kada kijaju). Vežba pomaže u održavanju hormonske ravnoteže i odlažu menopauzu. U procesu obuke su aktivno uključeni trbušni mišići, zadnjica i bedra.

Vaš seksualni život će biti bolji, a jaki, elastični mišići omogućavaju jače "zagrljaje" i posebna osećanja kod muškarca i žene. Vežba povećava nivo feromona i stimuliše seksualnu energiju pa žene koje praktikuju ove vežbe, sijaju iznutra i sve su atraktivnije. Pre nego što se upustite u obuku intimnih mišića, konsultujte se sa svojim ginekologom, jer postoje kontraindikacije: problem sa matericom, upalne i zarazne bolesti genitalnih organa, itd.

Postoji nekoliko vrsta vežbi za jačanje vaginalnih mišića, uglavnom uz pomoć kondoma, ali najjednostavnija vežba koju možete primenjivati kod kuće jeste svakodnevno stiskanje i opuštanje intimnih mišića. Počinjete sa dva minuta i postepeno povećavate na vreme do 20 minuta. Obavljajte vežbe najmanje tri puta dnevno. U roku od 10 sekundi, brzo kompresujete i dekompresijete mišiće, zatim 10 sekundi odmarate. Dovoljno je da uradite tri seta.

Naravno, rezultati će se odmah pojaviti. Ali, nakon mesec ili dva redovnog vežbanja osetićete promene u sebi. Verujte da će vaš partner takođe primetiti promene i da će ih ceniti.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još