Direktorica Tanjuga poklonila Princu Čarlsu ikonu "Belog anđela"

Direktor Tanjuga, Branka Đukić, prisustvovala je 19. maja u Londonu prijemu povodom 150 godina od osnivanja britanske nacionalne agencije Press Association, PA, čiji počasni gosti su bili princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila.

Britanska nacionalna agencija obeležila je vek i po rada, a njen direktor Klajv Maršal istakao je da je ta agencija za sve to vreme zadržala poverenje medija i javnosti što je, kako je rekao, izuzetno važno u doba fejk njuza.

Prijemu u Tejt galeriji prisustvovali su britanski politićari, ćlanovi parlamenta, poslovni partneri PA, predstavnici medija i javne ličnosti.

Branka Đukić bila je medju onim zvanicama koje su imale priliku da budu predstavljene princu Čarlsu, i kojem je prenela da je srpska javnost obaveštena o njegovoj velikodušnoj donaciji za obnovu manastira Hilandar, posle stravičnog požara 2004. godine, a o kojoj je i Tanjug izvestio.

Princ Čarls je sa velikim zadovoljstvom primio poklon koji mu je Đukić uručila - ikonu Belog anđela, rućno rađenu repliku sa sertifikatom SPC.

Britanski prestolonaslednik interesovao se da li su radovi na obnovi Hilandara - jednog od najsvetijih mesta za srpski narod - završeni.

Princ Čarls privržen je Svetoj gori i ima pravoslavne korene.

Njegov otac Filip, vojvoda od Edinburga, pre stupanja u brak bio je pravoslavac, a roden je na grčkom ostrvu Krfu.

Izvor i foto: Tanjug

Pogledajte još