Štampa o medenom mesecu novih lidera

LONDON, 13. maja 2010. (Beta-AFP) - Novi britanski premijer Dejvid Kameron i vicepremijer Nik Kleg slažu se toliko dobro da je njihova prva konferencija za novinare više ličila na ceremoniju venčanja nego proglašenja nove koalicione vlade, ocenila je u četvrtak britanska štampa.

Listovi, međutim, upozoravaju da će koalicija premijera iz redova konzervativaca i vicepremijera iz Liberalno-demokratske partije, dojučerašnjih protivnika, uskoro biti na ozbiljnoj probi.

"Posle iznenadne ljubavne priče, veliki dan", piše Gardijan o Kameronu i Kregu, koji su ispred Dauning strita proglasili koalicionu vladu, prvu u Britaniji od Drugog svetskog rata. "Reklo bi se da je u pitanju građansko partnerstvo, ovakva konferencija za novinare bila bi ilegalna u 45 američkih država", piše Gardijan.

San piše da je koalicija Kameron-Kleg "najbrže sklopljen brak u istoriji politike", za koji je od Britanije juče tražen blagoslov, dok Ekspres o jučerašnjem dogovoru piše pod naslovom "To je ljubav". "Šou Dejva i Nika bio je uzbudljiv, ali će biti teško da duže potraje", navodi Independent.

Pogledajte još