Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila Zaječarsku pivaru koja posluje u okviru kompanije HEINEKEN Srbija

Osim predsednice Vlade, pivaru su posetili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Nj. E. Hendrik van den Dool.

Direktor kompanije HEINEKEN Srbija Viktor Gillhofer upoznao je prisutne sa postignutim rezultatima, globalnim bezbednosnim procedurama i investicijama kompanije u protekloj deceniji.

Tokom posete Zaječarskoj pivari, predsednica Vlade čestitala je desetogodišnji jubilej uspešnog poslovanja kompanije HEINEKEN u Srbiji i ukazala na značaj inostranih investitora za lokalnu zajednicu:

- Želim da zahvalim na investiranju više od 200 miliona evra, trudu, radu i znanju koje je HEINEKEN uložio u Srbiju u prethodnih 10 godina. Vlada Srbije je na raspolaganju kompaniji HEINEKEN, kao i svim investitorima, koji su poput vas preneli znanje i iskustvo i na taj način doprineli unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji. Nove investicije kompanija koje su prisutne na našem tržištu, najbolji su dokaz da je poslovna klima u Srbiji dobra. Vlada zajedno sa poslovnom zajednicom nastavlja da radi na tome da klima bude još bolja i da se investitori, domaći i strani, mali i veliki u Srbiji osećaju sigurno i da imaju izvesnost u poslovanju.

Ambasador Kraljevine Holandije govorio je o pozitivnom uticaju holandskih kompanija na lokalnim tržištima:

- Zaječarska pivara i legendarno Zaječarsko pivo predstavljaju istinske simbole onoga što se može postići kada se srpsko zanatstvo, dugogodišnja ekspertiza i ljubav prema tradiciji kombinuju sa holandskim inovacijama, modernim (pivarskim) tehnologijama i poslovnim praksama.

Gillhofer je istakao da će kompanija HEINEKEN Srbija nastaviti da bude odgovoran građanin Republike Srbije, sarađivati sa interesnim stranama i ulagati u lokalnu zajednicu.

- Kompanija uspostavlja, razvija i održava stabilne odnose i saradnju sa lokalnim samoupravama. Naš plan je da nastavimo da ulažemo u aktivnosti i projekte lokalne zajednice. HEINEKEN veruje u ovu zemlju i želi ovde da ostane, cenimo kulturu i vredne ljude u Srbiji - izjavio je Gilhofer.

U skladu sa standardnim bezbednosnim procedurama predsednica Vlade, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradonačelnik Zaječara i ambasador Kraljevine Holandije pogledali su video „Pravila koja spašavaju život“ koji je obavezan za sve posetioce HEINEKEN pivara, nakon čega su obišli proizvodni pogonlazak gde su imali priliku da vide proizvodni pogon i da razgovaraju sa zaposlenima.

Od dolaska na tržište Srbije, HEINEKEN je poboljšao tehničke standarde i kapacitete svojih pivara koje sada imaju najprestižnije međunarodne sertifikate za kvalitet, poslovanje, proizvodnju, organizaciju i zaštitu životne sredine.

Pogledajte još