Otkrijte raj za sva čula na ostrvu vitalnosti Lošinju

Lošinj se nalazi u Jadranskom moru, na raskršću morskih struja Istre, Kvarnera i Dalmacije. Još u 19. veku prepoznali su ga austrougarski aristokrati, zahvaljujući kojima je ovo ostrvo 1892. proglašeno klimatskim lečilištem. I danas Lošinj, kao ostrvo zdravlja i vitalnosti, privlači mnogobrojne turiste koji mu se svake godine vraćaju, kako zbog izuzetnih prirodnih lepota, tako i zbog izvanredne hotelske ponude na ostrvu.

Jedan od omiljenih luksuznih hotela u Hrvatskoj prema izboru gostiju

Hotel Bellevue 5* nalazi se među tri najbolja luksuzna hotela u Hrvatskoj prema oceni gostiju na TripAdvisor-u. Bellevue se nalazi u prekrasnoj ostrvskoj uvali Čikat i zaista je jedinstveno mesto za užitak. O njegovom sofisticiranom izgledu svedoči enterijer koji krasi savršena kombinacija kamena i prozračnih belih površina, kao i dizajnerski nameštaj i rasveta koji stvaraju ugodnu, intimnu atmosferu za odmor iz snova. Jedna od posebnosti Bellevue-a su i celoviti wellness programi koje gosti mogu isprobati u Bellevue Spa Clinic-u. Zahvaljujući vrhunskim programima, edukovanim stručnjacima i trendovima koje je postavio u wellnessu Bellevue Spa Clinic 2015. je proglašen najboljim novim wellness i spa sadržajem na svetu, a tu vrednu titulu opravdava i danas.

Tretmani dostojni holivudskih zvezda

Od ove godine u ponudi Bellevue Spa Clinica dostupni su tretmani Pedi:Mani:Cure Studija by Bastien Gonzalez, kao i tretmani ekskluzivne kozmetike Valmont. U tretmanima Bastiena Gonzaleza i švajcarskog Valmonta redovno uživaju pripadnici svetske džet set liste Gvinet Paltrou, Kejt Blanšet, Naomi Kembel, Rita Ora, Pink i Nicole Šerzinger, a upravo je Bellevue Spa Clinic jedino mesto u Hrvatskoj na kojem možete uživati u Gonzalezovim tretmanima dijamantnom prašinom. Za potpuni beg od svakodnevnog stresa i vraćanje duha i tela u balans s prirodom, možete se opustiti u otvorenom i zatvorenom bazenu s morskom vodom, relax i beauty zoni, fitness ili yoga studiju, ili pak isprobati revitalizujuće tretmane u spa gardenu, u kojem istovremeno udišete lekoviti lošinjski vazduh i uživate u pogledu na morsko plavetnilo.

Delicije od izvornih hrvatskih namirnica

Na drugom kraju uvale Čikat na ostrrvu Lošinju krije se Boutique Hotel Alhambra 5*, član prestižne grupacije Small Luxury Hotels of the World i američke mreže Virtuoso. Boutique Hotel Alhambra savršen je spoj istorijske austrougarske arhitekture i vrhunskog modernog komfora. Uz to, Alhambra je poznata po svojoj izuzetnoj wine&dine ponudi. U hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller vrhunski šefovi pripremaju gurmanske delicije od izvornih hrvatskih namirnica i stapaju ih s više od 350 renomiranih vinskih etiketa iz bogate hotelske vinoteke. Izvrsnost restorana Alfred Keler i prepoznatljiv segment visoke kuhinje prepoznao je uticajni francuski vodič Gault&Millau, koji ga je uvrstio na listu najboljih restorana u 2018. i dodelio mu tri kuvarske kapice i 15 bodova.

Avionom na Lošinj

Za sve goste hotela i vila hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, kao i sve zaljubljenike u hrvatso ostrvo vitalnosti, dostupne su direktne vazdušne linije do Lošinja po ceni već od 235 eura za povratnu kartu. Gostima koji na ostrvo stignu avionom iz Zagreba, Pule, Splita ili švajcarskog Lugana LH&V osigurava prevoz do hotela, kao i povratak na lošinjski aerodrom. Putovanje do bezbrižnog odmora na Lošinju ovim je svedeno na najkraće moguće vreme, a prirodne lepote ostrva i neodoljiva ponuda uvale Čikat postale su još dostupnije.

Foto: Promo

Pogledajte još