VRAĆAJU STRAST U VEZU: Četiri poze koje će vas ponovo zbližiti s partnerom

Misionarski položaj

Često se smatra osnovnim položajem za seks, ali to ne znači da mora biti dosadan. Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj podstiče pogled, zvuk i dodir, kaže dr Sara Naserzedeh psihoseksualni terapeut iz Kalifornije.

Šaptanje, disanje, kontakt očima i telo uz telo podstiču vezanje i veću intimnost od većine drugih položaja.

Pseći položaj

Položaj u kojem je jedan partner iza drugog se možda ne čini jako intimnim, ali jedan je od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera jer u većini slučajeva dolazi do istovremenog vrhunca. Za žene je ovaj položaj dobar zbog duboke penetracije koja vodi do velikog užitka.

- Ovaj položaj je pun adrenalina, sirove snage i deljenje takve seksualne energije će sigurno uticati na intimnu vezu partnera - objašnjava Naserzadeh.

Pod tušem

- Seks pod tušem vam omogućava da se potpuno posvetite jedan drugome, uzmete vremena da međusobno istražite vaša tela. Topla voda, ugođaj i zvuk udaranja vode o vas će vas dodatno opustiti i dati vam dodatni poticaj za fantastičan seks - objašnjava seksolog i autor Marlon Gerison.

Položaj kašike

- Vođenje ljubavi dok ste u konstantnom zagrljaju povećaće nivo hormona ljubavi, oksitocina, te poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene i mazi je rukama, grli i stiska, pojačavajući intimnost - objasnila je seksualna terapeutkinja.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još