Gebrüder Weiss objavljuje naslednika Wolfganga Niessnera

0

– Njegovu eru obeležava konsekventna profesionalizacija i inteligentna ekspanzija, od 2019. Wolfram Senger-Weiss je predsednik Upravnog odbora – Jürgen Bauer, dosadašnji direktor i regionalni direktor za istok postaje član Upravnog odbora za poslovnu oblast drumskog saobraćaja

Wolfgang Niessner (63) od 2005. godine vodi međunarodni logistički koncern Gebrüder Weiss. Sada se, sa istekom godine, završava njegova profesionalna karijera krunisana velikim uspehom – barem u operativnom pogledu. Kako Nadzorni odbor preduzeća objavljuje, Wolfgang Niessner će 31.12.2018. otići u planiranu penziju.

Wolfgang Niessner je razvio Gebrüder Weiss u svakom pogledu – kaže Caspar Einem, predsednik Nadzornog odbora Gebrüder Weiss. – Njegovu eru obeležava konsekventna profesionalizacija i inteligentna ekspanzija.

Pod njegovim rukovodstvom se kompanija, čija tradicija seže od 15. veka, skoro udvostručila u mnogim oblastima. 2004. godine Gebrüder Weiss je imao promet od 700 miliona evra, a danas je to 1,55 milijardi. Od 102 povećalo se na 150 lokacija. Broj zaposlenih je sa 3.500 porastao na 7.000.

Wolfgang Niessner se pokazao dostojnim naslednikom Heidi i Paul Senger-Weiss i svoje zdravo preduzeće, koje se širom sveta predstavlja kao kvalitetni partner u brojnim disciplinama logistike, predaje svojim naslednicima. Svojim portfoliom usluga i izuzetnim timskim duhom kompanija je apsolutno spremna za budućnost. Za izuzetne uspehe Wolfgang Niesser je zaslužio vrhunsko priznanje Nadzornog odbora kao i svih zaposlenih u Gebrüder Weiss – kaže Caspar Einem.

Wolfgang Niessner će na kraju godine napustiti svoju funkciju predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora za poslovnu oblast drumskog saobraćaja. Planirano je da Wolfgang Niessner sledeće godine osnaži Nadzorni odbor Gebrüder Weiss i na taj način nastavi da podržava preduzeće.

Wolfram Senger-Weiss postaje novi predsednik Upravnog odbora

Naslednik Wolfganga Niessnera na položaju predsednika Upravnog odbora nije nepoznat: od januara 2019. Wolfram Senger-Weiss će biti glavni odgovorni potpisnik poslova u internacionalnom logističkom koncernu. I Wolfram Senger-Weiss je već od 2005. član Upravnog odbora u Gebrüder Weiss i odgovoran za resore finansija, prava, nabavke, nekretnina, HSEQ, interne revizije kao i M&A.

Wolfram Senger-Weiss je u eri Niessner učestvovao u svim važnim strateškim inicijativama preduzeća. Uvereni smo da će g. Senger-Weiss voditi ovo preduzeće kroz brojne izazove našeg vremena i da će GW trajno osigurati mesto među vodećim svetskim logističkim preduzećima – kaže Caspar Einem. Wolfram Senger-Weiss je od 2012. predsednik austrijskog Centralnog udruženja špedicije i logistike i kroz svoju funkciju jača Austriju kao jaku logističku zemlju. Rođen je u Forarlbergu, živi u Beču i redovno putuje između sedišta firme Gebrüder Weiss u Lauterahu, Forarlberga i Beča. Wolfram Senger-Weiss ima 47 godina, oženjen je i ima troje dece.

Zbog istupanja Wolfganga Niessner imenuje se i direktor za drumski saobraćaj. Jürgen Bauer (48), je dugogodišnji regionalni direktor Gebrüder Weiss za istok, i u ovoj poslovnoj oblasti postaje generalni direktor. Peter Kloiber je kao i do sada, pored KEP i New Business odgovoran za centralne stručne oblasti IT usluge, razvoj ljudskih resursa, marketing i komunikacije, logistiku kao i istraživanje i razvoj. Heinz Senger-Weiss odgovoran je za oblasti Air & Sea, prodaju kao i carinu.

Nadzorni odbor je veoma zadovoljan razvojem preduzeća – kaže Caspar Einem. – Zbog toga nam je drago da od sledeće godine imamo četiri sjajna menadžera u Upravnom odboru, koji su u velikoj meri doprineli uspehu iz ranijih godina i odavno su dokazali da im je važno da se očuva dobra radna klima, koju mnogi opisuju kao narandžastu porodicu.

Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.