Gebrüder Weiss objavljuje naslednika Wolfganga Niessnera

Wolfgang Niessner (63) od 2005. godine vodi međunarodni logistički koncern Gebrüder Weiss. Sada se, sa istekom godine, završava njegova profesionalna karijera krunisana velikim uspehom – barem u operativnom pogledu. Kako Nadzorni odbor preduzeća objavljuje, Wolfgang Niessner će 31.12.2018. otići u planiranu penziju.

- Wolfgang Niessner je razvio Gebrüder Weiss u svakom pogledu - kaže Caspar Einem, predsednik Nadzornog odbora Gebrüder Weiss. - Njegovu eru obeležava konsekventna profesionalizacija i inteligentna ekspanzija.

Pod njegovim rukovodstvom se kompanija, čija tradicija seže od 15. veka, skoro udvostručila u mnogim oblastima. 2004. godine Gebrüder Weiss je imao promet od 700 miliona evra, a danas je to 1,55 milijardi. Od 102 povećalo se na 150 lokacija. Broj zaposlenih je sa 3.500 porastao na 7.000.

- Wolfgang Niessner se pokazao dostojnim naslednikom Heidi i Paul Senger-Weiss i svoje zdravo preduzeće, koje se širom sveta predstavlja kao kvalitetni partner u brojnim disciplinama logistike, predaje svojim naslednicima. Svojim portfoliom usluga i izuzetnim timskim duhom kompanija je apsolutno spremna za budućnost. Za izuzetne uspehe Wolfgang Niesser je zaslužio vrhunsko priznanje Nadzornog odbora kao i svih zaposlenih u Gebrüder Weiss - kaže Caspar Einem.

Wolfgang Niessner će na kraju godine napustiti svoju funkciju predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora za poslovnu oblast drumskog saobraćaja. Planirano je da Wolfgang Niessner sledeće godine osnaži Nadzorni odbor Gebrüder Weiss i na taj način nastavi da podržava preduzeće.

Wolfram Senger-Weiss postaje novi predsednik Upravnog odbora

Naslednik Wolfganga Niessnera na položaju predsednika Upravnog odbora nije nepoznat: od januara 2019. Wolfram Senger-Weiss će biti glavni odgovorni potpisnik poslova u internacionalnom logističkom koncernu. I Wolfram Senger-Weiss je već od 2005. član Upravnog odbora u Gebrüder Weiss i odgovoran za resore finansija, prava, nabavke, nekretnina, HSEQ, interne revizije kao i M&A.

- Wolfram Senger-Weiss je u eri Niessner učestvovao u svim važnim strateškim inicijativama preduzeća. Uvereni smo da će g. Senger-Weiss voditi ovo preduzeće kroz brojne izazove našeg vremena i da će GW trajno osigurati mesto među vodećim svetskim logističkim preduzećima - kaže Caspar Einem. Wolfram Senger-Weiss je od 2012. predsednik austrijskog Centralnog udruženja špedicije i logistike i kroz svoju funkciju jača Austriju kao jaku logističku zemlju. Rođen je u Forarlbergu, živi u Beču i redovno putuje između sedišta firme Gebrüder Weiss u Lauterahu, Forarlberga i Beča. Wolfram Senger-Weiss ima 47 godina, oženjen je i ima troje dece.

Zbog istupanja Wolfganga Niessner imenuje se i direktor za drumski saobraćaj. Jürgen Bauer (48), je dugogodišnji regionalni direktor Gebrüder Weiss za istok, i u ovoj poslovnoj oblasti postaje generalni direktor. Peter Kloiber je kao i do sada, pored KEP i New Business odgovoran za centralne stručne oblasti IT usluge, razvoj ljudskih resursa, marketing i komunikacije, logistiku kao i istraživanje i razvoj. Heinz Senger-Weiss odgovoran je za oblasti Air & Sea, prodaju kao i carinu.

- Nadzorni odbor je veoma zadovoljan razvojem preduzeća - kaže Caspar Einem. - Zbog toga nam je drago da od sledeće godine imamo četiri sjajna menadžera u Upravnom odboru, koji su u velikoj meri doprineli uspehu iz ranijih godina i odavno su dokazali da im je važno da se očuva dobra radna klima, koju mnogi opisuju kao narandžastu porodicu.

Foto: Promo

Pogledajte još