ŠESTI KONGRES KONTROLERA SRBIJE U ARANĐELOVCU: Controlling na prekretnici – da li će opstati?

- Controlling se nalazi na prekretnici i traži se odgovor kako će ovaj važan način poslovanja da se prilagodi inovacijama koje donosi digitalno doba - kaže Bojan Šćepanović, direktor Menadžment centra Beograd, koji je organizator 6. kongresa kontrolera. - Controlling se pita isto što i druge poslovne oblasti: ako digitalizujemo poljoprivredu, ko će onda raditi na njivama, ili, ako uvedemo Uber i CarGo, da li će klasični taksisti ostati bez posla?

Controlling kao način analize poslovanja nastao je u Nemačkoj. Jedan od panela na 6. kongresu kontrolera analiziraće i odnos ove nemačke poslovne filozofije i japanskog poslovnog modela poznatog kao Kaizen.

 

- Nemački Controlling je fokusiran na čvrste i egzaktne finansijske pokazatelje. Sa druge strane, Kaizen je fokusiran na ljude i mesto pojedinca u sistemu. Zaista je pravo pitanje da li srpskom tržištu više odgovara jedan ili drugi pristup, ili još bolje: da li mi u Srbiji možemo da ih kombinujemo na neki svoj, specifičan način.

Na 6. kongresu kontrolera učestovaće više od 400 profesionalaca, a više od trideset biće govornici ili učesnici četiri panela. Svoje učešće potvrdili su vodeći menadžeri najznačajnijih kompanija u Srbiji: Telekom, NIS, Marbo, Hemofarm, Komercijalna banka, Imlek, Leoni, Bambi, ViP Mobile, Atlantic Grupa i mnogi drugi.

Foto: Promo

Pogledajte još