Danubius Food Planet: Danas nam se predstavlja Hrvatska

Juče su na Trgu slobode kuvali članovi dečijeg hora "Iskrice i munje". Iskrice su pripremale picu, sjajno se zabavile i pokazale kakvo umeće u kuvanju imaju. Svi koji su probali picu su bili veoma zadovoljni ukusom.

Nakon Iskrica nam se predstavila Republika Koreja. Korejanske specijalitete pripremio je novosadski restoran "Sweet & Chilli".

Iako je kiša pokušala na trenutak da pokvari vreme, nama nije pokvarila KPOP "Eyes On You" žurku na otvorenom. Okupili su se fanovi KPOP muzike i dobro se zabavili.

Danas od 18h predstaviće nam se Hrvatska. Prisutnima će se obratiti Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji. Na Trgu će nastupiti HKUPD "Stanislav Prepek" iz Novog Sada, a probaćemo kulen i vino.

Dobrodošli na Trg slobode i "Danubius Food Planet".

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Od 11. maja do 3. juna u okviru "Danubius Food Planeta" predstaviće se 23 zemlje sveta svojom tradicionalnom hranom, muzikom i kulturom. Svakog dana od 18 časova, Novosađani i gosti Novog Sada, imaće priliku da besplatno degustiraju tradicionalne specijalitete iz svih krajeva sveta. Njihove ekselencije, ambasadori iz 23 zemlje sveta i njihovi cenjeni kuvari pripremaće svoja tradicionalna jela u Gorenje kuhinji koristeći i njihova posuđa. Ovogodišnji izbor pao je na kuhinju Selena koja osvoja elegancijom, kvalitetom i modernim dizajnom, a ukoliko vam se dopada ova kuhinja ili uživate u opremanju svog doma obavezno posetite i Gorenje Studio na Bulevaru Vojvode Stepe 38 ili preostalih 15 raspoloživih lokacija širom Srbije.

Kuvarima ambasada pomažu studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Osim glavnog programa, biće organizovana i dobrotvorna prodaja kolača za Dom u Veterniku, pravljenje cezar salate za Ginisa, akcijska prodaja kulinarskih knjiga i kuvara, tura "stare novosadske kafane", Dog show, organizovana poseta vinariji, kao i aktivnosti u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da kupe različite suvenire, rukotvorine, hranu i poklone u autentičnim drvenim kućicama, fotografišu se sa impozantnim kuglofom, a najmlađi provozaju karuselom.

"Danubius Food Planet" organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: Danubius, Gorenje i Heineken Srbija. 

Pogledajte još