Boston eliminisao Klivlend

BOSTON, 14. maja 2010. (Beta-AP) - Košarkaši Bostona savladali su Klivlend sa 94:85 i plasirali se u finale plej ofa Istočne konferecije NBA lige.

Seltiksi će u finalu igrati protiv Orlanda, koji je u plej ofu prethodno eliminisao Šarlot i Atlantu i to bez izgubljenog meča.

Boston su do pobede predvodili Kevin Garnet sa 22 poena i 12 skokova i Radžon Rondo sa 21 poenom i 12 asistencija.

"Pobeda ispunjava. Igrate protiv najboljeg košarkaškog tima, izazov je tu, ne morate da ga veštački stvarate... Jedina stvar koja nam ne nedostaje jeste samopouzdanje. Iskusan smo tim i znamo kad je vreme da delujemo kao tim. To smo i učinili", istakao je Garnet.

Klivlendu nije pomogao ni šesti tripl-dabl učinak u karijeri najboljeg igrača NBA lige Lebrona Džejmsa, koji je postigao 16 poena i imao 19 skokova i 10 asistencija.

Džejms, koji je i prošle sezone bio MVP lige, tako je ponovo ostao bez šampionskog prstena, iako je Klivlend i drugu godinu uzastopce u prvom delu takmičenja imao više pobeda od ostalih rivala. Ove godine zabeležio je 61 pobedu.

"Regularni deo sezone se mnogo razlikuje od plej-ofa. Znali smo da će Boston biti drugačiji tim. Nadali smo se da ćemo i mi biti. Boston se popravio, a mi nismo", ocenio je trener Klivlenda Majk Braun.

Novi neuspeh Klivlenda pokrenuo je i spekulacije da će Džejms u letnjem prelaznom roku napustiti ekipu.

"Rekao sam mu da: 'Digni glavu, čoveče'. Znam kako mu je. Imaš, ipak, veoma, veoma, veoma svetlu budućnost. Nastavi da radiš i donosi odluke koje su najbolje za tebe i tvoju porodicu. To je najbolji savet koji sam mogao da mu dam", kazao je Garnet, koji je dugo bio zvezda Minesote, ali je prvak NBA lige postao tek u Bostonu 2008. godine.

Pogledajte još