POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI: Rusi sa Milošem Bikovićem otvaraju filmski studio u Beogradu

Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće "Kinodanc" - Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće "Arhangel", potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

- Ovo je važan Sporazum zato što predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gde će posao naći oko 150 mladih ljudi, koji bi svakako doprineli razvoju filmske industrije. Cilj nam je da ovakvim angažmanima kreativne i obrazovane mlade ljude zadržimo u našoj zemlji. Unapređenjem saradnje, a na osnovu ovog Sporazuma, Beograd i Srbija dobijaju šansu da u filmskoj industriji postanu lideri u regionu - kazao je ministar Antić.

Miloš Biković se, nakon potpisivanja, zahvalio Vladi Srbije na podršci, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu a posebno kinematografiju. Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. Zahvaljujem se i Gradu Beogradu. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija - izjavio je Biković.

Izvor: B92
Foto: Instagram/bikovic

Pogledajte još