Kičić priprema "Ustaničku ulicu"

Film "Ustanička ulica", koji govori o tužiocu i jednom istražnom postupku u Specijalnom sudu za ratne zločine, počeće da se snima u februaru, rekao je za "Blic" glumac Gordan Kičić, producent ovog ostvarenja.

Zvezda brojnih domaćih filmova i pozorišnih predstava o snimanju ovog filma, za koji je kasting pri kraju (Kičić će igrati jednu od glavnih uloga), kaže sledeće:

- Snimanje će trajati oko mesec i po dana. Tu su i opsežne pripreme jer mi je ideja da pre svega dobro pripremimo film. Što se lokacija tiče, snimaće se uglavnom u Beogradu, ali videćemo, dosta toga zavisi od koproducenata, tako da možda bude i nekih novih lokacija. Dobili smo sredstva iz republičkog i gradskog fonda, a čekamo još odgovor iz inostranstva, tako da će film verovatno biti koprodukcija. Čekamo još jednog koproducenta, pa ćemo konkurisati na "Eurimagesu".

Inače, film kojim je prvobitno Kičić planirao da krene svoju producentsku karijeru bila je ekranizacija romana Marka Vidojkovića "Kandže". Međutim, zbog nemogućnosti da napravi finansijsku konstrukciju za ovaj projekat, Kičić je odustao od snimanja.

Takođe, vrlo interesantno je da je ovaj naš popularni glumac mlađe generacije nedavno ostvario ulogu u američkoj akcionoj komediji "Roadkill", u kome igra i holivudska zvezda Paz Vega, a koji je sniman i u Beogradu.

- Snimao sam jesenas taj film i uskoro treba da bude premijera u Americi pa ćemo videti šta će se dešavati. To mi je bilo fenomenalno iskustvo. Mislim, film koji se snima sa pet kamera, koje snimaju u isto vreme, odličan tretman glumaca… To je američka produkcija i to se osećalo - objasnio je Gordan Kičić za "Blic".

Pogledajte još