PREPORUKA NEDELJE: Marina Kotevski - serija, koncert, film, restoran, recept

Inače, Marina se bavi i odnosima s javnošću, pa je na užurban beogradski tempo odavno navikla i uvek je u toku sa prestoničkim dešavanjima. Baš zato smo je pitali da sa nama podelili svoja zapažanja o onome što je aktuelno ovog proleća i što je na nju ostavilo utisak. Na osnovu njene preporuke, saznali smo da prati serije na kanalu Fox Live, obožava da đuska uz nastupe Dejvida Gete, film koji je ostavio poseban utisak na nju je "Taxi5", a iako atraktivna voditeljka ne deluje kao gurman, povela nas je do svog omiljenog restorana i našim čitaocima preporučila omiljenu tortu svoje porodice, "markizu".

Foto: Promo

SERIJA

- Poslednjih godina ne pratim redovno nijednu seriju, ali ne zato što ih ne volim, već prosto ne stižem. Na kanalu Fox Life povremeno sam gledala "Šaptačicu duhovima", sa Dženifer Lav Hjuit u glavnoj ulozi. Serija prati devojku koja komunicira sa duhovima koji su i dalje vezani za ovaj svet. "Uvod u anatomiju" uvek mogu da gledam, baš kao i "Mućke", koje su mi i posle dvadeset godina smešne i zabavne.

Foto: Promo

KONCERT

- Mogu da kažem da sam veliki fan koncerata. Uvek me raduje kada neko od muzičkih imena koja cenim gostuje i nastupa u Beogradu. S obzirom na to da sam godinama i sama bila u organizaciji velikih koncerata, domaćih i svetskih muzičkih zvezda, mislim da su mi koncerti zapravo "ušli pod kožu". Nedavno sam sa kumom bila na nastupu Lane Del Rej u Berlinu i sjajno smo se provele. Bile smo presrećne kada smo kupile karte za njen koncert, pošto smo već nekoliko godina to imale u planu. Pred nama je Exit, a što se mene tiče, Dejvid Geta je uvek dobra ideja!

Foto: Promo

FILM

- Obožavam da idem u bioskop i to činim prilično često, nekoliko puta mesečno. Poslednji film koji sam pogledala bio je "Taxi 5" i to bi ujedno bila moja preporuka za naredne dane. Ovo je film u kome će uživati i dame i muškarci, a mnogo smeha i dobro raspoloženje je zagarantovano. Film u kome jednu od glavnih uloga ima legendarni beli Peugeot 407, lepo majsko veče, kokice, draga osoba - priznaćete da zvuči dobro.

Foto: Promo

RESTORAN

- Nemam omiljeni restoran, ali postoji nekoliko njih u koje rado odlazim. Na prvom mestu, važno mi je da kafa bude dobra, pa onda sve ostalo. Mislim da su beogradski restorani jako dobri, a njihov izbor prilagođen svačijem ukusu i džepu. Volim da istražujem i da otkrivam mesta na kojima nisam bila. Ovom prilikom pomenula bih restoran "Filter", koji se nalazi na Banovom brdu. Iako inače nisam ljubitelj burgera, njihovima sam oduševljena, a dezerti su im takođe odlični.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

- Torta markiza u našoj porodici je omiljena poslastica otkako znam za sebe. Nikada nisam brojala koliko ju je puta moja mama pravila, ali znam da su gosti uvek bili i više nego oduševljeni (i uglavnom tražili još jedno parče). Jedini problem kod nas je taj što je markiza toliko lepa i ukusna da je pojedemo za tili čas. Ova torta je pravi izbor za predstojeće tople dane, a potrebno je:

- 2 kutije piškota (duple piškote)
- 250 g margarina ili putera
- 200 g šećera u prahu
- 250 g Menaž čokolade
- 6 jaja
- 1 kašika ruma (za fil)
- 2 kašike ruma i
- 2 dl mleka (za umakanje piškota)
- 100 g lešnika

Priprema:

U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).

Fil:

Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu pa dodati 6 žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven lešnik. Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca, pa varjačom sastaviti sa filom. Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poređati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još