Simeon podneo žalbu zbog kampanje protiv njega i Artemija

BEOGRA, 14. maja 2010. (Beta) - Arhimandrit Simeon podneo je Ustavnom sudu Srbije žalbu zbog "povrede i grubog narušavanja" zagarantovanih sloboda i prava tokom, kako se navodi, višemečne "kampanje" članova Sinoda Srpske pravoslavne crkve protiv njega i episkopa Artemija, saopštio je u petak manastir Crna reka.

"U temelje ove kampanje položena je krivična prijava koja vrvi od neistina i kleveta, potpisana od strane mitropolita Amfilohija, i koja je zatim pokrenula lavinu brutalnosti", piše u saopštenju tog manastira.

Navodi se da je cilj te kampanje diskreditovanje dostojanstva i ugleda koje je arhimandrit Simeon stekao uz episkopa Artemija svojim antiekumenističkim stavovima, suprotstavljenim Svetom arhijerejskom Sinodu SPC koji, kako piše u saopštenju, uživa podršku političke oligarhije u Srbiji.

"Toj oligarhiji (arhimandrit Simeon i vladika Artemije) suprotstavili su se svojim nepokolobljivim stavom da Kosovo i Metohija moraju ostati sastavni deo Srbije saglasno Ustavu Srbije", piše u saopštenju manastira.

Pogledajte još