Partizan posle produžetaka izgubio od Pro Reka

BEOGRAD, 14. maja 2010. (Beta) - Vaterpolisti Partizana izgubili su posle produžetaka, od italijanskog Pro Reka sa 8:7 (0:2, 2:2, 1:1, 3:1, 2:1, 0:0) u polufinalu završnog turnira Evrolige u Napulju.

Najzaslužniji za pobedu italijanske ekipe bio je bivši član Partizana, Filip Filipović sa četiri gola. Kod crno-belih kapiten Vlada Vujasinović postigao je dva pogotka.

Izabranici Igora Milanovića odlično su počeli utakmicu i u prva dva napada Pro Reka sa igračem više nisu primili gol.

Kapiten Vujasinović postigao je prvi pogodak na utakmici, a strelac drugog gola za crno-bele bio je Miloš Korolija.

Beogradjani su u istom ritmu počeli drugu četvrtinu, Vujasinović je povisio na 3:0, a kada je Duško Pijetlović doneo Partizanu četiri gola prednosti, činilo se da su crno-beli na dobrom putu da pobede.

Ipak, italijanski tim počeo je da se "budi", a kada je imao igrača više smanjio je na 4:1 preko Tamaša Kašaša. Sredinom drugog perioda proradio je i Filipović koji je postigao drugi gol za Pro Reko i najavio uzbudljiv nastavak.

U trećoj četvrtini obe ekipe su grešile, ali je seriju promašaja prekinuo Filipović iz peterca. Nedugo zatim, Partizan je zahvaljujući Andriji Prlainoviću, ponovo stekao dva gola prednosti.

Pro Reko je u poslednjoj četvrtini bio mnogo bolji, a već na početku deonice Norbert Madaraš smanjio je na 5:4. U tim trenucima Partizan je bio izuzetno loš u situacijama sa igračem više, a sredinom četvrtine Filipović je izjednačio na 5:5.

Do prvog vodjstva na utakmici italijanska ekipa došla je minut pre kraja, a precizan je bio Kašaš.

Crno-beli su u samoj završnici imali igrača više, a 17 sekundi pre kraja šutirao je Vujasinović, golman Tempesti zakačio loptu, ali tako da je ona prešla zamišljenu gol-liniju i Partizan je, nekako, izborio produžetak.

Filipović je na početku prvog produžetka pogodio za prednost od 7:6, nedugo zatim Kašaš je povisio na 8:6 za Pro Reko i najavio pobedu. Ipak, u završnici ovog perioda Nikola Radjen je smanjio na 8:7 i ulio novu nadu Partizanu.

Crno-beli su, medjutim, u drugom produžetku igrali loše, Pro Reko je bio dobar u odbrani. Poslednju šansu Partizan je imao 18 sekundi pre kraja, ali je loše organizovao napad sa igračem više i izgubio šansu za peterce.

U drugom polufinalu od 20 sati igraju branilac titule, kotorski Primorac i Jug iz Dubrovnika. Poraženi iz tog meča igraće u subotu od 18 sati protiv Partizana za treće mesto.

Pogledajte još