Dani Danubiusa na Trgu slobode 2. i 3. juna

U subotu 2. juna od 17h, šef kuhinje hotela Crowne Plaza u Beogradu Jovica Nešković i čuveni kuvar Stambol Geštamov za sve Novosađane pripremiće četiri vrste paste. Preko sto obroka biće podeljeni prisutnim gostima.

U nedelju 3. juna od 17h, u okviru manifestacije „Danubius Food Planet“ odabraćemo najukusniji recept sa Danubius testeninama, koje će pripremati domaćice koje su se prijavile za takmičenje tokom trajanja festivala.

Četiri domaćice imaće priliku da svoj omiljeni recept pripremaju u kuhinji postavljenoj na Trgu slobode u Novom Sadu. Žiri koji će odabrati najukusniji recept čine poznata Novosađanka Olivera Balašević, Voja Malešev iz muzičke grupe Drum 'n' Zez i predstavnik Danubiusa.

Sve četiri domaćice biće nagrađene posebnim Danubius proizvodima.

Dođite da zajedno uživamo u specijalitetima koje su za vas pripremili naši gosti.

Kompanija za proizvodnju brašna i testenina, Danubius, ove godine obeležava značajan jubilej, 100 godina postojanja. Kompanija Danubius će ovaj značajan jubilej proslaviti sa svim posetiocima "Food Planet" festivala koji se od 11. maja do 3. juna održava na Trgu slobode u Novom Sadu.

Velika je čast biti deo Danubiusa u godini kada obeležavamo čitav vek postojanja. U sto prvoj godini nastavljamo dugogodišnje uspešno i stabilno poslovanje sa namerom da zadržimo lidersku poziciju na tržištu. U tom smislu, u narednom periodu planiramo investicije od blizu 4 miliona evra i proširenje portfolija”, rekao je Predrag Marković, direktor Danubiusa.

Od 2006. godine kada je Danubius postao deo Delta Holdinga, u njen razvoj uloženo je 12,6 miliona evra. Fabrika danas poseduje najsavremenije mašine za preradu brašna i pravljenje testenina, tako da kvalitetom proizvoda pariramo vrhunskim svetskim proizvođačima“, rekao je Milorad Sredanović, potpredsednik Delta Holdinga i dugogodišnji direktor Danubiusa.

Danubius poseduje savremeni mlin sa kompjuterskim vođenjem koji može dnevno da samelje 300 tona pšenice i proizvede različite vrste brašna, za sve namene. Silos za skladištenje i sušenje žitarica je ukupnog kapaciteta 65.000 tona. Fabrika testenine godišnje može da proizvede 15.000 tona testenina.

Danubius brašno i testenine zauzimaju lidersku poziciju na tržištu. Tržišno učešće Danubius brašna je 34%, a vitaminiziranih testenina 35,6%

Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku, ali i za mlinarsku industriju u Srbiji, jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Pogledajte još