Blan otišao iz Bordoa

BORDO, 16. maja 2010. (Beta-AP) - Trener fudbalera francuskog prvoligaša Bordoa Loran Blan podneo je ostavku i najverovatnije će od jeseni voditi reprezentaciju te zemlje.

"Loran Blan nas je obavestio da je podneo ostavku jer želi da odgovori pozivu koji je dobio od Fudbalskog saveza Francuske. Ostaje još da regulišemo pitanje obeštećenja sa savezom", navodi se u saopštenju Bordoa.

Blan, koji ima 44 godine, u Bordo je došao 2007, a prošle sezone sa tom ekipom osvojio je titulu prvaka Francuske i nacionalni Liga kup.

Bivšem reprezentativcu Francuske ugovor sa Bordoom ističe u leto 2011. godine, zbog čega taj klub ima pravo na obeštećenje.

Francuski mediji objavili su da će nacionalni fudbalski savez u utorak zvanično predstaviti Lorana Blana, koji će zameniti Domeneka po završetku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Tokom igračke karijere Blan je nastupao za Monpelje, Napoli, Nim, Sent Etjen, Okser, Barselonu, Marsej, Inter i Mančester junajted.

Blan je za reprezentaciju Francuske odigrao 97 utakmica i postigao 16 golova. U dresu "galskih petlova" Blan je osvojio titulu prvaka sveta 1998. i dve godine kasnije Evropsko prvenstvo.

Pogledajte još