ZADRŽI DAH: Olga Kirilenko u naučno-fantastičnom francuskom ostvarenju

Žanrosvski, ovo nesvakidašnje ostvarenje, između je naučne fantastike i drame, sa primesama akcije, a suštinski govori o mogućoj katastrofi koja nas očekuje u bliskoj budućnosti.

Iznenada i potpuno nenajavljeno, smrtonosna magla, jednog dana, spustila se na Pariz i prekrila čitav grad. Preživeli su našli utočište na krovovima visokih zgrada. Bez bilo kakve informacije, struje, bez vode i hrane, jedna porodica pokušaće da preživi ovu katastrofu. Ali, kako sati budu prolazili, postaće jasno, pomoć neće doći i oni će morati da se oslone na svoju sreću. Svako ko udahne maglu umire odmah, ljudi, ptice i životinje, a svakim trenom magla se sve više podiže i niko neće ostati siguran. Metju i Ana primorani su da se bore ne samo za svoje živote, već i za život svoje ćerke, Sare, devojčice koja je od rođenja, zbog retke i neistražene bolesti, zatvorena u kapsulu iz koje ne sme da izađe. "Zadrži dah" pokazaće nam na šta su sve ljudi spremni samo da bi preživeli.

- Čim sam dobila scenario, priča me je potpuno obuzela i ja sam ga pročitala u jednom dahu. Mislim da je odlično napisan. Napetost je gotovo neizdrživa i daje pravi efekat i ja sam sve vreme samo grabila da saznam šta će se desiti na sledećoj stranici! Film me je osvojio i pogodio. Jako mi se dopada i moj lik, a povrh svega, već dugo sam želela da radim sa Romanom Durisom i to što mi je on partner u filmu samo je učvrstilo moju želju da se upustim u ovo - izjavila je Olga Kirilenko.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još