Danas takmičenje u pravljenju najukusnijeg recepta sa Danubius testeninama

uče su šef kuhinje hotela Crowne Plaza u Beogradu Jovica Nešković i čuveni kuvar Stambol Geštamov za sve Novosađane pripremali četiri vrste paste sa Danubius testeninama. Preko 300 obroka podelila je kompanija Danubius, naš generalni pokrovitelj, svim prisutnima. Uživali smo u ukusnim testeninama i čuli kulinarske trikove od velikih stručnjaka.

"Danubius Food Planet" zatvaramo danas takmičenjem u pravljenju najboljih jela od testenina.

Od 18h odabraćemo najukusniji recept sa Danubius testeninama, koje će pripremati domaćice koje su se prijavile za takmičenje tokom trajanja festivala.

Četiri domaćice imaće priliku da svoj omiljeni recept pripremaju u kuhinji postavljenoj na Trgu slobode u Novom Sadu. Žiri koji će odabrati najukusniji recept čine poznata Novosađanka Olivera Balašević, Voja Malešev iz muzičke grupe Drum 'n' Zez i predstavnik Danubiusa.

Sve četiri domaćice biće nagrađene posebnim Danubius proizvodima.

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Od 11. maja do 3. juna u okviru "Danubius Food Planeta" predstavile su se 23 zemlje sveta svojom tradicionalnom hranom, muzikom i kulturom. Svakog dana od 18 časova, Novosađani i gosti Novog Sada, imali su priliku da besplatno degustiraju tradicionalne specijalitete iz svih krajeva sveta. Njihove ekselencije, ambasadori iz 23 zemlje sveta i njihovi cenjeni kuvari pripremali su svoja tradicionalna jela u Gorenje kuhinji koristeći i njihova posuđa. Ovogodišnji izbor pao je na kuhinju Selena koja osvoja elegancijom, kvalitetom i modernim dizajnom, a ukoliko vam se dopada ova kuhinja ili uživate u opremanju svog doma obavezno posetite i Gorenje Studio na Bulevaru Vojvode Stepe 38 ili preostalih 15 raspoloživih lokacija širom Srbije.

Kuvarima ambasada pomagali su studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

 

"Danubius Food Planet" organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: Danubius, Gorenje i Heineken Srbija. 

Pogledajte još