OMILJENI TINEJDŽER BIVŠE JUGOSLAVIJE: Budimir Trajković danas ima 60 godina i izgleda neprepoznatljivo! (FOTO)

Kada je 1977. godine film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" ugledao svetlost dana, znalo se da će postati najgledanije ostvarenje.

U režiji Dejana Karaklajića ovaj film osvojio je srca miliona ljudi širom bivše Jugoslavije, a mladi glumac Predrag Bolpačić koji je igrao Budimira postao je omiljeni tinejdžer.

Predrag je ulogu mladog Trajkovića dobio na audiciji, pošto je sa svega 17 godina bio član amaterskog pozorišta "Žikica Jovanović Španac".

Uloga Budimira Trajkovića bila mu je prva fimska uloga, a u ovom ostvarenju igrao je rame uz rame sa Milenom Dravić i Ljubišom Samardžićem. Devojčicu u koju se Buda zaljubljuje igrala je pokojna hrvatska glumica Marina Nemet.

- Nisu svi baš idealisti kao Buda, bar ne pokazuju, ali u suštini svi mi čeznemo za pravom ljubavlju. To je, možda, jedna od osnovnih stvari koje muče mlade... Mnogi nisu razumeli kraj i svi hoće da znaju šta je to sa mnom bilo na kraju filma - jesam li otišao ili sam ostao. Meni se sviđa što je to ostavljeno ljudima da po svojoj želji shvate. Ja lično shvatam kraj tako što je moje srce tu, u Beogradu, ostalo uz nju, a ja faktički otišao - pričao je tada Bolpačić.

Međutim, kao i mnogi glumci koji su se proslavili u tom periodu, i Bolpačić se povukao iz glume, ako zanemarimo malu ulogu u filmu "Nije nego" iz 1987. godine.

Predrag danas ima 60 godina, i sigurni smo u to da ga niko ne bi prepoznao.

Bolpačić ima dva sina, a ono što je poznato jeste da je preživeo tri infarkta.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Facebook/Predrag Bolpacic

Pogledajte još