Barselona želi Vilju i Fabregasa

BEOGRAD, 18. maja 2010. (Beta) - Potpredsednik Barselone Rafael Juste rekao je da je taj fudbalski klub zainteresovan za transfer napadača Valensije Davida Vilje i da ne odustaje od dovođenja igrača Arsenala Seska Fabregasa.

Barselona je ove sezone odbranila šampionsku titulu u Španiji, ali to nije uspela u Ligi šampiona, zbog čega uprava katalonskog kluba želi da pojača ekipu.

Pregovori oko Vilje se vode duže vreme, pošto je Valensija bila nezadovoljna ponudama za svog najboljeg igrača, a mediji redovno prenose Fabregasove izjave o želji za povratkom u Barselonu.

Juste je rekao da je Vilja blizu prelaska na Kamp Nou, ali da očekuje teške pregovore sa Arsenalom, koji želi da zadrži Fabregasa.

"Dobro napreduju pregovori, pogotovo u slučaju napadača Valensije. Situacija sa Seskom je drugačija, iako znamo njegove želje, važni su i razgovori sa njegovim klubom. Olakšavajuća okolnost je što obojica žele da pređu u Barselonu", rekao je Juste za španski radio Ona FM.

Fabregas je prošle nedelje izjavio da želi da reši situaciju pre odlaska na Svetsko prvenstvo.

Mediji spekulišu da bi u Barselona mogla da ponudi Arsenalu Jaja Turea, koji nije zadovoljan minutažom.

"Ture želi da igra na svakoj utakmici. On najverovatnije neće ostati u Barseloni. On je srećan, Barselona je veliki klub, ali ne želi da provodi vreme na klupi", rekao je agent fudbalera Barselone Dimitri Seluk.

Pogledajte još