Za sredu, 19. maj 2010.

BEOGRAD, 19. maja 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o ekonomiji u Srbiji, istrazi protiv urednika Radio Beograda Jasminka Stepića, Srbima koji obezbeđuju narko bosove u Latinskoj Americi.

ALO - List piše o osumnjičenima za seksualno iskorišćavanje dece, pod naslovom "Monstrum! Snimao porniće sa 8-godišnjom devojčicom". Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović kaže "Siromašan sam ja za Tijanićev apetit!".

BLIC - Za list govori ministarka finansija Diana Dragutinović: "Dinar obaraju špekulanti". O pozivu lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića lideru Demokratske stranke Srbije pod naslovom "Koštunica neće ni da priča sa Nikolićem". O istrazi protiv urednika Radio Beograda Jasminka Stepića u tekstu "Voditelj priznao da je snimao devojčice".

VEČERNJE NOVOSTI - O Srbima koji obezbeđuju narko bosove u Boliviji u tekstu "Ratnike poslao narko bos". "Mobilni 'pohapsio' pedofile", o istrazi protiv osumnjičenih za seksualno iskorišćavanje dece i dečju pornografiju. List prenosi i ocenu načelnika Generalštaba Vojske Srbije Miloja Miletića "Albanci mogu da destabilizuju KiM".

DANAS - Za list govori predsednik Slovenije Danilo Tirk: "Slovenija za razgovore Beograda i Prištine". O istrazi protiv urednika Radio Beograda Jasminka Stepića u tekstu "Žrtve poznavale osumnjičene". O grobnici kod Raške pod naslovom "Tela prebacivali pripadnici Vojske". O stanju dinara u tekstu "Dinar će i dalje da klizi".

KURIR - "Leševi će mesecima putovati iz Bolivije", o ubistvu trojice Srba u južnoj Americi. O istrazi protiv osumnjičenih za seksualno iskorišćavanje dece "Taksista snimao seks sa decom".

POLITIKA - Kandidat za guvernera Dejan Šoškić kaže "Dinar muče ekonomske muke". Budžetska inspekcija utvrdila "Plate u Direkciji za imovinu isplaćene protivzakonito". O spekulacijama o ekonomskoj situaciji u Srbiji pod naslovom "Pare nisu problem, para nemamo". Penzionisani vladika Artemije ide u Krušedol, a končulsko "Sestrinstvo ide za Artemijem".

PREŠ - O istrazi protiv urednika Radio Beograda Jasminka Stepića u tekstu "Tri godine skupljao pedofilske snimke". O Srbima koji obezbeđuju šefove najvećih narko kartela pod naslovom "U Boliviji i Kolumbiji 50 srpskih plaćenika". Predsednik Srbije Boris Tadić, povodom poplava u Trgovištu, pozvao "Cela Srbija da pomogne".

PRIVREDNI PREGLED - List prenosi ocene predsednika Srbije Borisa Tadića povodom posete industrijskim kombinatima na jugu Srbije, pod naslovom "Tadić: Jumko i Simpo strateški važne za Srbiju". O predstavljanju majskog izveštaja o inflacionim kretanjima "Ovogodišnja inflacija pet odsto".

Pogledajte još