Murinjo: Želim da treniram Real Madrid

MADRID, 19. maja 2010. (Beta-AP) - Trener Intera Žoze Murinjo rekao je da želi da postane trener Real Madrida, ali da nije siguran kada će se to dogoditi. 

"Jedine opcije su mi Real Madrid i Inter. Samo Real bi mogao da me natera da napustim italijanski klub posle dve godine sjajnog rada. Ako se to dogodi otići ću čiste savesti, znajući da sam promenio klub", rekao je Murinjo za špansku Marku.

Uprava Reala nije kontaktirala Murinja, a Portugalac je rekao da bi rado prihvatio eventualnu ponudu "kraljevskog" kluba.

"Ako kao trener i fudbaler nikada niste bili u Real Madridu u karijeri će vam ostati rupa. Želim da treniram Real, 100 odsto. Ne mogu da kažem da li će to biti sledeće godine ili možda kasnije", rekao je on.

Murinjo je ove sezone osvojio "duplu krunu" sa Interom, a u subotu će se boriti za treći trofej, kada u Madridu od 20.45 njegova ekipa bude igrala protiv Bajerna iz Minhena u finalu Lige šampiona.

Generalni direktor Reala Horhe Valdano rekao je da će uprava kluba razgovarati o eventualnom odlasku trenera Manuela Pelegrinija, pošto ekipa ove sezone nije osvojila nijedan trofej. Pelegriniju je ostalo još godinu dana ugovora.

Pogledajte još