REŠENA MISTERIJA: Zašto se suprotnosti privlače?

U nastavku teksta je nekoliko razloga koji će vam dati odgovor na to pitanje.

Uživaju da budu drugačiji jedno od drugog

Suprotnosti se privlače jer ljudi vole da budu drugačiji od svog partnera. Ukoliko upoznate čoveka koji ima ista interesovanja, ličnost i ponašanje kao vi, vaša veza posle nekog vremena može da postane dosadna.

Znatiželja o partneru

Vaša radoznalost će biti zagolicana ako upoznate muškarca sa zanimljivim osobinama na koje do tada niste naišli. Sigurno ćete želeti da ga bolje upoznate. Naročito ako su te osobine sušta suprotnost vašim.

Veza dobija novu perspektivu

Kada se suprotnosti privlače one formiraju različite kombinacije veština, stavova i perspektiva. Možda vas privuče muškarac koji razmišlja da uradi nešto što vama nikada ne bi palo na pamet. Suprotnosti se privlače jer parovi vole raznovrsnost i novu perspektivu koju veza dobija, baš zbog tih različitih osobina.

Partner vas inspiriše baš zbog toga što je drugačiji od vas

Jedan od razloga zašto se suprotnosti privlače jeste divljenje prema partnerovim osobinama koje sami ne posedujete. Parovi se osećaju ispunjeno u društvu partnera kome se dive.

Prirodno ljudsko ponašanje

Eksperti tvrde da je privlačnost suprotnosti primer prirodnog ljudskog ponašanja. Takođe navode da žene mogu da privuku muškarci sa imunim sistemom skroz drugačijim od njihovog. To je verovatno razlog zašto dobre devojke uglavnom privlače loši momci.

Dopunjuju jedno drugo

Niko na svetu nije savršen. Međutim, dvoje ljudi, kao par, mogu da formiraju solidnu osnovu osobina koje im pomažu da nadoknade međusobne nedostatke. Na primer, ukoliko ste introvertna osoba, verovatno će vas privući neko ko je slobodan i opušten kako bi i vama pomogao da se opustite i oslobodite.

Parovima je lakše da više vremena provode zajedno

Ukoliko su interesovanja i strasti vašeg dečka drugačije od vaših, verovatno ćete imati o mnogo čemu da razgovarate, a samim tim ćete i više vremena provoditi zajedno.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još