ČETIRI TRIKA ZA SAVRŠENE VLASI: Kako Francuskinje neguju kosu?

Poznati frizer Kristof Robin koji je upleo prste u kosu gotovo svih šik francuskih modela i glumica otkriva nekoliko tajni.

Najveća razlika u kosi Francuskinja i ostalih žena nije u načinu šišanja, već u izboru boje, kaže Robin. Francuskinje gotovo uvek biraju prirodne nijanse kose koja pristaje njihovom tenu i boji očiju.

- Ne žele da budu zarobljene u zamci stalnog prekrivanja izrastka. Dosta Francuskinja, koje imaju smeđu kosu, a žele je posvetliti, neće celu kosu obojiti u plavo, već samo će posvetleti pramenove pri vrhu.

One se ne boje makaza

- One će učiniti sve da svoju kosu održavaju zdravom. Ne boje se makaza i one znaju da kad imate zdravu kosu, svaka frizura će izgledati bolje.

Francuskinje obožavaju šiške

- Duže, ležerne šiške su njihov zaštitni znak koji im daje taj francuski ležerni izgled.

Tekstura u kosi

- Bez obzira da li je njihova kosa kovrdžava ili ravna, Francuskinje je prihvataju i izvlače ono najbolje iz nje. One ne vole pegle za ravnanje ni figara za kovrdžanje. Takođe, ekstenzije za njih nisu opcija.

Prirodna nega

- Za negu svoje kose one biraju nežne proizvode na bazi prirodnih sastojaka bez silikona i sulfata. Često koriste regeneratore koji se ne ispiraju.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još