Glavno ročište o oduzimanju Legijine kuće

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu u četvrtak će biti održano glavno ročište po zahtevu Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje dela kuće na Ceraku od bivšeg komandanta "Crvenih beretki" Milorada Ulemeka Legije.

Ročište će iz bezbednosnih razloga biti održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sa početkom u 10 sati. Sud je u junu prošle godine doneo rešenje o privremenom oduzimanju dela Ulemekove kuće nakon čega je ona prešla u posed Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom.

Deo kuće na Ceraku privremeno je oduzet Ulemeku pošto nije uspeo da dokaže zakonito poreklo novca kojim je kupljen stan, odnosno njegova vrednost, procenjena na oko 250.000 evra, je u nesrazmeri sa prihodima koje je Ulemek ostvarivao u vreme njene kupovine.

Istim rešenjem, Specijalni sud je odlučio da drugi deo kuće koja je bila uknjižena na Ulemeka u ulici Ilije Stojadinovića 87, ostane u vlasništvu njegove supruge Aleksandre Ivanović i njihovo dvoje dece, pošto je uspela da dokaže zakonito poreklo novca. Reč je o kući od ukupno 600 kvadratnih metara sa garažom i lokalom koja je u celini procenjena na oko milion evra.

Pogledajte još