Poslanici postavljaju pitanja vladi

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak rad redovnim poslaničkim pitanjima Vladi Srbije.

Posle toga trebalo bi da se razmotre amandmani na izmene Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) kojima se predviđa povećanje plate predsednika Saveta DRI i članova te institucije. Na taj predlog zakona je podneto šest amandmana. Izmene tog zakona predviđaju da plata predsednika Saveta bude u iznosu plate ovlašćenog državnog revizora uvećana za 30 odsto, a da potpredsednik i članovi Saveta imaju pravo na platu u iznosu od 90 odsto od primanja predsednika Saveta.

Vlada je prihvatila amandman poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanke Tabaković koji predviđa da predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) ima pravo na platu u visini plate ovlašćenog državnog revizora uvećane za 40 odsto. Zamenik predsednika Odbora Skupštine Srbije za finansije Branka Ljiljak, koja je jedna od predlagača tih izmena, rekla je novinarima u parlamentu da će amandman SNS-a postati sastavni deo teksta zakona tek kada se o tome izjasni i skupštinski odbor.

Pogledajte još