Vlada obustavila tender za savetnika za prodaju Telekoma

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Vlada Srbije obustavila je u četvrtak tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu Srbija, jer je ponuda konzorcijuma koji predvodi Sitigrupa global market neispravna i najavila da će ga pozvati da ispravi tehnički deo ponude.

U saopštenju se navodi da je Vlada Srbije usvojila Izveštaj Komisije za izbor savetnika za prodaju državnih akcija Telekoma koja je ocenila tehnički deo ponude.

Komisija je utvrdila da ponuđač, time što nije potpisao model ugovora, nije postupio u skladu sa konkursnom dokumentacijom, zbog čega se ponuda iz formalnih razloga smatra neispravnom.

Vlada je na preporuku Komisije obustavila postupak javne nabavke usluga menadžmentskog konsaltinga - izbora savetnika za pružanje stručne pomoći prilikom prodaje dela akcija Telekoma. Kako je istaknuto, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Vlada je odlučila da po isteku roka od osam dana za podnošenje zahteva za zastitu prava protiv Odluke o obustavi javne nabavke, nastavi postupak javne nabavke pozivanjem ponuđača da ispravi tehnički deo ponude.

Pogledajte još