Održan tradicionalni XII Junski susret menadžera

12. po redu, Junski susret Srpske asocijacije menadžera, okupio je najeminentnije zvanice iz poslovne zajednice, državnih institucija, kao i predstavnike diplomatskog kora i regionalnih udruženja menadžera. Ovogodišnje okupljanje obeležila je retrospektiva ostvarenih aktivnosti u prvoj polovini godine, kao i najava događaja i aktivnosti koje očekuju menadžere ali i širu društvenu zajednicu do kraja godine.

- U prvoj polovini godine realizovali smo mnogobrojne aktivnosti za naše članove, radili na profesionalnom razvoju menadžera i preduzetnika, realizovali treći ciklus mentorskog programa za mlade članove, ali tu ne planiramo da stanemo. Nastavićemo sa intenziviranjem regionalne i međunarodne saradnje i pozicioniranje SAM-a kao lidera u regionu s obzirom da smo od ove godine punopravni član Evropske konfederacije menadžera (CEC European Managers) čime smo dobili priliku da aktivno učestvujemo u radu ove evropske organizacije i koristimo njenu platformu za jačanje spoljnih veza i bolju konekciju sa strukovnim menadžerskim udruženjima koja imaju više od milion članova širom Evrope. Takođe, ove godine Srbija je preuzela predsedavanje inicijativom SAMIT100 biznis lidera jugoistočne Evrope i ovaj skup će ponovo, nakon 7 godina, biti održan u Srbiji u organizaciji SAM-a i srodnih udruženja i partnera iz regiona - istakla je Stanka Pejanović, predsednica Srpske asocijacije menadžera.

Srpska asocijacija menadžera jedan je od inicijatora organizacije SAMIT-a 100, koji predstavlja prvu i jedinstvenu biznis inicijativu ove vrste i prvu platformu za susret najistaknutijih privrednika sa najvišim zvaničnicima regiona. Pokrenuta u cilju da objedini glas zemalja u regionu i ojača buduću zajedničku ekonomsku saradnju, SAMIT 100 pruža konkretan doprinos unapređenju poslovnih odnosa i konkurentnosti celog regiona, a ove godine biće održan 1. i 2. oktobra u Beogradu.

- SAM je danas organizacija sa preko 400 članova, uspešnih i odgovornih menadžera, koji pored kontinuirane težnje da se profesionalno razvijaju i unapređuju svoje poslovanje, žele da daju doprinos društvenoj zajednici i pruže podršku mladim menadžerima i generacijama koje dolaze. Vrlo smo ponosni što smo danas okupili poslovne partnere i saradnike ne samo iz zemlje već i iz regiona, kao i mnogobrojne predstavnike institucija i udruženja sa kojima zajedno radimo na unapređenju poslovnog ambijenta i razvoju ljudi i budućih poslovnih lidera. Naš ponos su i naši mladi članovi, menadžeri i preduzetnici, koji su budućnost i SAMa i Srbije – istakla je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa.

Kako bi se članovi SAM-a konstantno profesionalno usavršavali, tokom ove godine, organizovano je više od 30 ekskluzivnih predavanja, treninga i radionica sa domaćim i stranim predavačima koji su prenosili najnovije svetske trendove na poljima uticajnog menadžmenta, inovacija, motivacije, razvoja ljudskih resursa, analize produktivnosti kao i novih veština lidera. Podsticanje poslovnog povezivanja profesionalnih menadžera i kompanija, negovano je preko već tradicionalnih događaja, a sam kraj godine Srpska asocijacija menadžera obeležiće dodelom prestižnih nagrada na svečanom događaju “SAM Gala 2018”.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još