Asocijacija za promociju srpske hrane: Predstavljamo vam kompaniju "Happy Honey d.o.o."

USAID će zajedno sa novoformiranom Asocijacijom podržati učešće devet inovativnih kompanija iz Srbije na najvećem međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku, koji će se održati od 30 juna do 2. jula.

Jedna od inovativnih kompanija koja će se predstaviti na međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku jeste kompanija Happy Honey d.o.o. koju vam, u razgovoru sa Ninom Petrović, Operations Directorom, predstavljamo:

Opišite nam ukratko čime se bavi vaša firma

- Happy Honey se bavi proizvodnjom zdravog slatkiša posebno namenjenog deci, a i svima koji uživaju u zdravoj hrani, koji čine sirov med i prirodni dodaci voća (malina, kajsija, šljiva) i dva organska dodatka kakao i đumbir.

Kako ste došli na ideju za osnivanjem vaše firme?

- Receptura i tehnološki proces su delo Marka Mijajlovića, pčelara iz Ražnja, koji je 5 godina razvijao ideju o novoj dimenziji meda koji će biti visokog kvaliteta a pristupačan svima. Happy Honey je prodavao na sajmovima širom Srbije, gde ga je upoznao Darko Mandić koji posle petogodišnjeg iskustva u industriji meda odlučuje da uz pomoć investitora, biznis anđela iz sveta finansije, bankarstva i mašinstva doprinese nadogradnji ove priče i tako u martu 2017. osniva startap sa sedištem u Beogradu.

Po čemu je vaša firma posebna i izdvaja se na tržištu?

- Happy Honey se razlikuje od meda i ostalih proizvoda u sledećem:

1) Hladnim presovanjem sirovog meda zadržavamo sve proteine, enzime i aminokiseline koje med iz košnice sadrži, a koji ostali uništavaju zagrevanjem u proizvodnji;

2) Dodavanjem 100% prirodnih sastojaka maline, kajsije, šljive, organskog đumbira i organskog kakaoa smo postigli jedinstvenu teksturu i ukus kakva ne postoji;

3) Naše proizvode analiziramo u QSI i Intertek laboratorijama u Bremenu.

Koliko je za vas značajan odlazak i predstavljanje na "Fancy Food Show NY" i šta očekujete od njega?

- Odlazak na sajam nam je značajan jer želimo da prezentujemo brend i na drugim tržištima, kao i da prinađemo trgovinske lance za prodaju naših proizvoda. Kako već imamo uvoznika za tržište SAD, ići ćemo na zajedničke pregovore u velike i male supermarkete iz svih američkih saveznih država.
Tržište SAD ceni sirovu, neprocesiranu i hranu ekstra kvaliteta i zbog toga mislimo da će Happy Honey proizvodi uspeti na tom tržištu.

Kako vam se dopada koncept "Belgrade Food Show-a" i šta očekujete od njega?

- Kao i od odlaska na sajam, očekujemo da se predstavimo u najboljem svetlu i dođemo do novih izvoznih ugovora. Dopada nam se koncept i radujemo se što će i ostali proizvođači premium hrane u Srbiji predstaviti svoje brendove.

Foto: Happy Honey

Pogledajte još