Asocijacija za promociju srpske hrane: Predstavljamo vam kompaniju "Vrtlari d.o.o."

USAID će zajedno sa novoformiranom Asocijacijom podržati učešće devet inovativnih kompanija iz Srbije na najvećem međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku, koji će se održati od 30 juna do 2. jula.

Jedna od inovativnih kompanija koja će se predstaviti na međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku jeste kompanija Vrtlari d.o.o. koju vam, u razgovoru sa Branislavom Sekulićem, direktorom firme, predstavljamo:

Opišite nam ukratko čime se bavi vaša firma

- Firma Vrtlari doo je porodična firma koja se bavi proizvodnjom zdravih proizvoda, bez konzervansa i aditiva. Imamo za sada paletu od ukupno 15 različitih proizvoda, a to su ajvari, sokovi od paradajza, džemovi i slatko.

Kako ste došli na ideju za osnivanjem vaše firme?

- Ideja je nastala pre desetak godina kada smo se kao malo poljoprivredno gazdinstvo bavili proizvodnjom paradajza i paprike. Sa dugogodišnjim iskustvom u tradicionalnoj proizvodnji voća i povrća pre dve godine proširili smo proizvodnju i preradu sa vlastitih plantaža. Uz kvalitetne sirovine i potencijal, najbolje tehnologe i dizajnere, dostigli smo nivo savremenog pogona velikih kapaciteta i odličnih receptura.

Po čemu je vaša firma posebna i izdvaja se na tržištu

- Prioritet smo dali konceptu tradicionalne proizvodnje sa samo jednim ciljem, a to je da se dobije zdrav proizvod pri čemu težimo da mu sačuvamo boju, ukus i miris. Naši proizvodi se pre svega spremaju sa ljubavlju i pažnjom, u kontrolisanoj proizvodnji, što znači da od samog sađenja biljaka do krajnjeg ubiranja plodova i prerade, obuhvatamo ceo jedan ciklus proizvođenja zdrave hrane. Svi su proizvodi bez konzervansa i bilo koje druge vrste aditiva, što bi ih moglo ugroziti na bilo koji način.

Koliko je za vas značajan odlazak i predstavljanje na "Fancy Food Show NY" i šta očekujete od njega?

- Mi od ovog odlaska i prezentovanja firme "Vrtlari" u Njujorku očekujemo da obezbedimo siguran plasiman naših proizvoda na američko tržište.

Kako vam se dopada koncept "Belgrade Food Show-a" i šta očekujete od njega?

- Koncept je idealan za pružanje širokog spektra mogućnosti, od kontakata do promocije i svih drugih aktivnosti koje su preduzete u okviru Belgrade Food Show-a. Učestvovati na ovakvom svetskom sajmu za proizvođače zdrave hrane iz Srbije je šansa koja može doneti mnogo uspeha i obezbediti siguran izvoz u budućnosti.

Foto: Vrtlari d.o.o.

Pogledajte još