USVOJITE IH: Pet jednostavnih navika garancija su lepote u zrelom dobu

Zdrava ishrana

Vaše telo, koža, kosa i nokti i te kako će vam biti zahvalni. Pravilna ishrana uključuje mnogo voća i povrća, kao i vodu. Neka namirnice budu domaćeg ili organskog porekla. Mnogi će pomisliti da je to lakše reći nego učiniti i to je istina, ali vi to zaslužujete. Zapazićete promenu nabolje kad su u pitanju koža i kosa, jer ćete ih nahraniti potrebnim materijama.

Zaštita od sunca

Ako ste se godinama izlagali suncu ili išli u solarijum, bilo bi dobro da prekinete s tom navikom. Osim što ćete prerano dobiti bore, postoji i opasnost od dobijanja raka kože. Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom (najmanje 30), poigrajte se šeširima i sunčanim naočarima. Kremu sa zaštitnim faktorom nosite u torbi ili u automobilu i nanosite je nekoliko puta dnevno.

Nega lica

Ovo mora da vam postane rutina. Dakle, čišćenje lica i nanošenje hidratantne kreme pre spavanja i ujutru neka postanu pravilo. Ženama se često dogodi da odu na spavanje a da prethodno nisu skinule šminku, posebno ako su imale naporan i iscrpljujuć dan. Stoga, neka vam vlažne maramice uvek budu na noćnom stočiću, nadohvat ruke. Vlažne maramice neće temeljno i dubinski očistiti lice, ali i to je bolje nego da zaspite sa puderom na licu, rumenilom i maskarom. Šminka zatvara pore i isušuje kožu. Važno je da na spavanje odete čisti i sveži. Ujutru obavezno nanesite hidratantnu kremu, po mogućnosti sa zaštitnim faktorom, a osim lica, njom namažite vrat i ruke.

Manje je više

Ako ste voleli jaku šminku, sada je vreme da malo “popustite”. Naime, često previše šminke može da stvori utisak da ste stariji nego što to zaista jeste. Pripazite na ten i negujte lice. Kad imate dobar ten i negovanu kožu, često je dovoljna samo maskara koja će dodatno poboljšati utisak.

Počnite iznutra

Uz pravilnu ishranu i zaštitu od sunca, uključite i vežbe. Pustite endorfine neka cirkulišu i “odrade” svoje. Nema ništa privlačnije od opuštenog izraza lica i osmeha.

Izvor: Lepot&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još