Ana Stanić

Prvi veliki solistički koncert u Beogradu Ana Stanić je održala u solidno popunjenoj velikoj dvorani Sava centra.

Posle nastupa Marije Šerifović i Jelene Karleuše u Areni potezale su se priče koliko je karata zaista prodato, a koliko razdeljeno, poklonjeno – možda će i sada neko pokrenuti tu temu jer su se pred ovaj događaj mogle čuti priče „Drugar mi ima 15 karata, hoćeš da ideš ?“ i slične, ali u svakom slučaju, činjenica je da je koncertu prisustvovalo oko 3.000 ljudi.

Sve je počelo uz zvuke čuvene „Over the Rainbow“, usledio je interesantan miks od po nekoliko sekundi gotovo svih Aninih hitova, i, konačno – svirka.

Ana Stanić se pojavila u izazovnoj crnoj kombinaciji i odmah, bez zagrevanja, krenula sa hitovima sa prvog albuma – „Grad“, pa „Točkovi“, ubrzo i „Sama“. Odmah je dala do znanja da će veče biti ispunjeno i vizuelnim performansima za koje su bili zaduženi brojni igrači, i da je sve to dosta uvežbavano.

Ana nije gumicom izbrisala period iz „Mobi Dika“, pa su se u Sava centru čule „Vrati mi ljubav“ i „Nostalgija“. Očekivalo se, doduše, da „densići“ budu više prilagođeni koncertu i da se, uz aranžmanske promene, odsviraju uživo, međutim, dosta toga je išlo na matricu i to je malo kvarilo ugođaj koji Anin glas i dobar bend koji je prati, pružaju.

Kada se Ani na bini pridruži još moćniji ženski vokal, to mora da zvuči sjajno. Podsetili smo se da je za njen prvi solo hit, festivalsku „Molila sam anđele“ tekst napisala Ivana „Negativ“, duetska verzija sa gudačima je bila briljantna.

(old_image) U punom sjaju su se pokazale i „The Frajle“, Novosađanke koje su, za kratko vreme, napravile pravi bum i stekle veliki broj fanova. Otpevale su uz Anu „I to je ljubav“, i za njih i za Ivanu je šteta što se nisu malo duže zadržale na bini.

Izostao je treći najavljeni gost Skaj Vikler, ako se ne računa pojavljivanje na video bimu tokom pesme koju je napisao za Anin još uvek aktuelni album „Sudar“ – „Više nisi moj“. Upravo tako je završen prvi, ujedno i jedini bis, uz Anin simpatičan lapsus: „Jedva čekam da se vidimo poslednji put.“

Čeka Ana, naravno, „sledeći put“, ovaj put je publika dobila možda baš ono što je i očekivala – ni više ni manje od toga.

Video materijal pogledajte OVDE

Tekst: Milan Ćunković
Foto: S. Džambić

Pogledajte još