Uhapšen navijač zbog pretnji Brankici Stanković

BEOGRAD, 22. maja 2010. (Beta) - Policija je uhapsila navijača Partizana Miloša Radisavljevića (1983) osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković i za nasilničko ponašanje, rečeno je u subotu agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a nakon toga biće uz krivičnu prijavu priveden dežurnom istražnom sudiji osnovnog suda, rečeno je u MUP-u.

Navijači Partizana na južnoj tribini tokom međunarodne utakmice sa ukrajinskim Šahtjorom 16. decembra prošle godine pevali su Brankici Stanković: "Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija", podsećajući na ubistvo novinara Dnevnog telegrafa Slavka Čuruvije.

Pesma je bila praćena poigravanjem golom lutkom, pornografskim rekvizitom, koju su predstavljali kao novinarku B92. Ranije je zbog tog incidenta uhapšeno 11 navijača. Prvi osnovni sud je 22. aprila odbacio optužnicu protiv grupe od šest navijača i na to rešenje tužilaštvo je uložilo žalbu, dok je krajem aprila Prvo osnovno tužilaštvo povuklo optužnicu protiv ostale petorice.

Pogledajte još