Morinjo: Real Madrid je moja treća kuća

BEOGRAD, 23. maja 2010. (Beta) - Trener Intera Žoze Morinjo rekao je da će fudbalski klub Real Madrid postati njegova "treća kuća" i tako najavio izvestan odlazak iz italijanskog kluba.

Inter je sinoć u Madridu osvojio titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu Lige šampiona pobedio Bajern iz Minhena sa 2:0, golovima Dijega Milita.

To je treći trofej prvaka Evrope za Inter, ali i treća titula u sezoni za "plavo crne", pošto su prethodno osvojili prvenstvo i Kup Italije.

Morinjo je tako postao tek treći trener koji je osvojio trofeje Lige šampiona sa dva različita kluba. Prestižnu titulu prvi put osvojio je 2004. godine sa Portom.

"Ovo je bila neverovatna sezona. Nemam reči kojima bih opisao kako se osećam, presrećan sam i ponosan. Takođe, veoma sam tužan, pošto je utakmica protiv Bajerna najverovatnije bila moja poslednja u Interu. Inter je moja kuća, kao što je i Čelsi moja kuća. Bilo mi je teško da odem iz Londona, kao što mi je sada teško da napustim Inter. Ali, to je život, to je fudbal", rekao je Morinjo za Skaj.

"Posle boravka u Čelsiju mislio sam da neću imati tako dobru podršku navijača. Sada imam dve kuće - Stamford Bridž i San Siro, a treća će najverovatnije biti Santjago Bernabeu (stadion Real Madrida)", dodao je on.

Upitan zbog čega je posao u Real Madridu toliko privlačan, Morinjo je rekao: "To je jedini klub koji me želi".

Morinjo je sa Interom osvojio ukupno četiri trofeja i želi da ostvari uspeh sa Real Madridom. Ali, istakao je da što pre želi da se vrati u Englesku, gde je sa uspehom vodio Čelsi. On je sa engleskim klubom za tri godine osvojio šest trofeja.

"Ne, ne mogu da biram klub, ali Real Madrid je Real Madrid. Svi znaju da mnogo volim engleski fudbal i sigurno ću se vratiti u Englesku. Ako ste dobar fudbaler ili trener, a niste imali priliku da igrate ili radite u Realu, ostaće vam rupa u karijeri. Ako odlučim da pređem u Real, biću veoma ponosan", rekao je on.

"Posao u Interu je završen, ali ništa ne znam. Zbog toga ne želim da razgovaram sa igračima, pošto mogu da promene moju odluku, ili me rasplaču, pa se predomislim. Cilj je da osvojim šampionsku titulu sa novom ekipom, u novoj zemlji, ali i Ligu šampiona sa trećim klubom. I jednog dana ću se vratiti u Englesku", dodao je.

Morinjo je rekao da će sutra razgovarati sa predsednikom Reala o mogućem prelasku na Santjago Bernaneu.

"U ponedeljak ću razgovarati sa njim. Ne znam kakvi su njihovi planovi, prvo moram to da čujem. Ali, nisam trener Reala već Intera i to veoma ponosan trener Intera", rekao je Portugalac.

Pogledajte još