Soderling i Čilić u drugom kolu

BEOGRAD, 23. maja 2010. (Beta) - Švedski teniser Robin Soderling plasirao se u drugo kolo drugog grend slem turnira u sezoni Rolan Garosa, pošto je u Parizu pobedio domaćeg igrača Lorena Rekudera sa 3:0 u setovima (6:0, 6:2, 6:3).

Soderling, prošlogodišnji finalista Otvorenog prvenstva Francuske, će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Nikolasa Lapentija iz Ekvadora i Amerikanca Tejlora Denta.

Šveđanin, koji je postavljen za petog nosioca, izgubio je samo pet poena u prvom setu, a u duelu protiv Francuza osvojio je prvih devet gemova.

Rekuder je u drugom setu, pri rezultatu 2:5 zatražio lekarsku pomoć zbog plikova na levoj ruci i kada se vratio na teren nije uspeo da zadrži svoj servis. Soderling je u trećem setu sigurno igrao i rutinski obezbedio plasman u drugo kolo.

Plasman u drugo kolo obezbedio je i hrvatski teniser Marin Čilić, koji je pobedio Brazilca Rikarda Mela sa 3:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3, 6:1).

Čilić, 12. igrač sveta, je u prvom setu sigurno igrao i poveo u meču za 25. minuta. U drugom setu se mučio sa prvim servisom, što je Brazilac uspeo da iskoristi, u osmom gemu napravio je brejk i izjendačio.

Hrvatski teniser je u četvrtom gemu trećeg seta uspeo da vrati brejk i izjednači na 2:2, a do kraja meča dozovolio je protivniku da osvoji ukupno četiri gema - po jedan u trećem i četvrtom setu.

Čilić će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Dmitrija Tursunova iz Rusije i Španca Danijela Himena Trevera.

Pogledajte još