PREPORUKA NEDELJE: Vesna Radosavljević - serija, film, restoran, recept, koncert

Tu ju je primetio Vojkan Milenković, koji je pozvao da se prijavi na veliki konkurs za rad na televiziji. Kada je prošla, prvo je izveštavala kao novinar reporter u zabavnom sektoru, a ubrzo su je pozvali da radi informativni program koji je, do danas, njen primarni posao.

Kada se završi TV Dnevnik i isključe kamere, šarmantnoj Vesni prvo pada na pamet da izuje cipele:

- Ništa gore nego kada imate neudobne stvari na sebi - to vam smeta da budete svoji. Kad sve prođe, onda se negde izduvam. Znate, mala doza treme prisutna je i danas pred kamerama, a taj osećaj je čaroban - ističe popularna voditeljka.

Za naše čitaoce rado je preporučila svoju omiljenu seriju, film, napravila ukusno čudo od čokolade, odvela do svog omiljenog restorana, da bi izbor upotpunila omiljenim koncertom.

Foto: Promo

SERIJA

- Nekada sam pomno pratila hit serije koje su nas vezivale za male ekrane i kompjutere. Danas to činim retko jer je vremena sve manje, ali kada biram, onda su to najčešće britanske serije. Prva sezona TV serije „Broadchurch“ je doživela trijumf i proglašena je najboljom u 2013. U žanru krimi priče, reditelj nas vešto uvodi u misteriju koja se odigrava u jednom primorskom gradu, na obalama Engleske. Na prvi pogled je tema klasična za krimić - potraga za ubicom. Šokantno je što je reč o ubistvu deteta i načinu na koji savršena britanska dramaturgija vodi gledaoca kroz različita stanja - strah, teskobu, depresiju... Ne zna se šta je bolje - produkcija, režija ili gluma. Prateći glavne junake, poistovećujete se sa životom male zajednice u kojoj je na oko sve u redu, ali se vremenom ispostavlja da mnogi imaju neku skrivenu životnu priču. Potraga za krivcem vodi se pod sloganom da je svako sumnjiv dok se ne dokaže suprotno. Za preporuku je i to što u samo osam epizoda, dobijate kompletan doživljaj.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- S vremena na vreme, imam omiljeni film koji gledam više puta, analizirajući detalje i likove. Ovog proleća vratila sam se izuzetnom ostvarenju italijanske kinematografije Paola Sorentina"La grande bellezza" - "Velika lepota". Ukratko, dobitnik Oskara za najbolji strani film 2014. godine je pravo remek-delo moderne evropske kinematografije. Sve je manje filmova o kojima razmišljate posle odjavne špice i koji bude kritičku notu u vama. Ovaj film nosite u sebi, jer pokreće niz tema koje su značajne u svačijem životu. Film je oda gradu Rimu i uživaćete u predelima koje turisti obično ne posećuju. Glavni lik je šezdesetpetogodišnjak koji naizgled uživa u životu. Pripadnik je visokog rimskog društva, organizuje žurke svakog vikenda, živi u kući sa predivnim vrtom nadomak Koloseuma. On je novinar i pisac, mada je napisao samo jednu knjigu i to u ranoj mladosti. Kako sam kaže, potraga za velikom lepotom, sprečila ga je da napiše drugi roman. Njegovi prijatelji su bonvivani, uspešni u svom poslu, doterani po poslednjoj modi i osmeh im ne silazi sa lica. Njihov život je naizgled savršen. Međutim, samo naizgled. Kako film teče, Sorentino nas tera da zagrebemo po površini te idealne slike.

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN

- Beograd je prava metropola i mislim da svako može da pronadje mesto za sebe. Volim restorane uz reku i kada vozim bicikl, često odlazim tamo, ali kada moram da odaberem onda je to restoran Franš. Odlična kuhinja i dobra atmosfera, ljubazni konobari koji pevaju rođendanske pesme, mali pokloni, mentol bombone na izlasku... Male stvari zbog kojih se uvek vraćate. Vruće lepinje iz sopstvene pekare i kolači iz domaće poslastičarnice. Enterijer i bašta koji bi zadovoljili i najprobirljivije. Za kraća gradska dešavanja preporučujem Lava Novu, prijatan kutak, ušuškan iza kanadske ambasade, gde u prijatnoj hladovini možete popiti piće i dobiti sjajno meze.

www.frans.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Čudo od čokolade
- Biskvit
- 100 grama šećera
- 200 grama margarina
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 Jaja
Krem
- 200 grama čokolade za kuvanje
- 0,5 l slatke pavlake
- 1 kašika šećera

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca (ne mikserom). Peći (u tepsiji 20x35cm) na 180°C oko 20 minuta. Slatku pavlaku, čokoladu i šećer grejati na laganoj vatri (mešajući) dok ne provri. Pečeni biskvit izbockati viljuškom i dok je još topao preliti ga sa toplim kremom. Krem je dosta redak, ali će se posle hlađenja stvrdnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru. Možete ga ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Foto: Promo

KONCERT

- Iz bogate ponude ovogodišnjih muzičkih dešavanja, posebno bih izdvojila koncert nemačkog benda Kraftverk. Krajem februara, u ledenoj dvorani Štark arene, ovi pioniri elektronskog zvuka doneli su u Beograd dobar vibe kojeg se rado setim i preporučujem ljubiteljima ovakvog pravca. Pa čak i onima drugim, jer je to događaj za sva čula. Uz 3D naočare, Kraftverk vas vodi na futurističko putovanje uz neverovatne vizuelne efekte i zvuk koji vam podiže frekvenciju. Boje, zvuk, miris i ukus neverovatne maštarije četvorice majstora. Iako nastupaju skoro 50 godina i dalje mi zvuče revolucionarno. Osim zvuka, inovativna mi je i pojava četvorice "hladnih robota" potpuno nezainteresovanih za publiku koja proživljava pravu katarzu... Za pamćenje!

www.kraftwerk.com

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još