Ana lako do drugog kola

BEOGRAD, 24. maja 2010. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u Parizu pobedila 89. igračicu sveta Kai-Čen Čang sa Kineskog Tajpeha sa 2:0 (6:3, 6:3).

Protivnica Ane Ivanović u drugom kolu Rolan Garosa biće pobednica duela 28. nosioca Alise Klejbanove iz Rusije i Ukrajinke Marije Koriceve, 104. igračice na WTA rang listi teniserki.

Ivanovićeva je sa Klejbanovom do sada igrala tri meča. Izgubila je ove godine u Fed Kupu i 2009. na Otvorenom prvenstvu Ausralije, a pobedila prošle sezone u Dubaiju.

Protiv Koriceve igrala je samo prošle godine u Majamiju kada je i pobedila.

Duel prvog kola na grend slemu u Parizu Ivanovićeva je rešila u svoju korist zahvaljujući odličnoj igri u sredini meča.

Ivanovićeva je tada od zaostatka od 1:3 stigla do vođstva od 1:0 u setovima pošto je osvojila pet gemova uzastopce.

Seriju nekada najbolje teniserke sveta Čangova je na kratko prekinula osvojivši prvi gem drugog seta, ali samo da bi izgubila naredna četiri. Do kraja meča uspela je samo da osvoji još dva gema i ublaži poraz.

Ivanovićeva je prošle sezone stigla do cetvrtog kola Rolan Garosa, a godinu dana ranije je u Parizu osvojila svoju jedinu grend slem titulu. Posle toga nije uspevala da se plasira među osam najboljih teniserki na bilo kom od četiri grend slema u sezoni.

Pogledajte još