RRA pokrenuo postupak protiv Pinka

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - Savet republičke radiodifuzne agencije (RRA) pokrenuo je u utorak postupak protiv televizije Pink zbog "ekstremno vulgarnog ponašanja" učesnika rijaliti šou programa Farma koji se prikazuje na toj televiziji.

Na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sednice RRA, predstavnici tog tela nisu želeli da prejudiciraju konačnu odluku i mere koje će biti preduzete protiv televizije Pink, ali su naveli da RRA kao regulatorno telo nema ovlašćenje da zabrani emitovanje rijaliti šou programa Farma.

Pink ima rok od 15 dana od trenutka kada mu bude dostavljena odluka o pokretanju postupka da odgovori na nju, a u RRA procenjuju da će konačnu odluku doneti za 20 dana. Potpredsednik Saveta RRA Goran Karadžić rekao je na konferenciji za novinare da RRA može da izrekne opomenu, javno upozorenje ili da privremeno ili trajno oduzme dozvolu emiteru koji krši Zakon o Radiodifuziji i Kodeks ponašanja emitera.

Predstavnica za javnost televizije Pink Tatjana Vojtehovski je, nakon te konferencije za novinare, rekla da će televizija Pink preduzeti mere i posebnu uređivačku pažnju posvetiti tome da se iz programa izbace vulgarnost i neprimereno ponašanje. Vojtehovski je navela da će prilikom prikazivanje rijaliti šou programa farma na Pinku od sada stajati oznaka da je ta emisija samo za starije od 18 godina.

Pogledajte još