Telenor i SBB o korišćenju infrastrukture

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora srpskog kablovskog operatera SBB Dragan Šolak potvrdio je u sredu da je Telenor inicirao razgovore o korišćenju telekomunikacione infrastrukture SBB-a za fiksnu telefoniju.

Šolak je agenciji Beta kazao da SBB nema ništa protiv iznajmljivanja infrastrukture, ali da bi bilo teško da preko te mreže optičkih kablova istovremeno ponude usluge SBB i Telenora. "Vrlo teško možemo da spakujemo na našu infrastrukturu sopstvenu ponudu naprednih televizijskih servisa i interneta i ponudu televizije, interneta i fiksne telefonije, recimo Telenora", kazao je on, ali je dodao da će razgovarati o tome sa Telenorom.

Šolak je naglasio da liberalizacija korišćenja telekomunikacione infrastrukture na srpskom tržištu mora da počne od Telekoma Srbije. "Stavljati u isti koš komercijalnog operatera (SBB) koji je vlastitim sredstvima sagradio sve i Telekom Srbije koji se gradi pola veka sredstvima građana, ne čini mi se ni realno, a ni fer", ocenio je predsefnik Upravnog odbora SBB Dragan Šolak.

U beogradskim medijima se pojavila informacija o mogućim pregovirima Telenora Srbija sa SBB, nakon problema prilikom pokušaja dogovora sa Telekomom Srbije o korišćenju infrastrukture te kompanije za fiksnu telefoniju.

Pogledajte još