Žigić član Birmingem sitija

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) - Srpski fudbaler Nikola Žigić potpisao je ugovor sa Birmingem sitijem, saopštio je engleski klub.

Birmingem je naveo da je sa dosadašnjim članom Valensije potpisao ugovor na četiri godine, ali nije saopštio finansijske detalje.

Ostrvski mediji prethodno su pisali da je Birmingem za 2,02 metara visokog napadača morao da izdvoji šest miliona funti (oko sedam miliona evra).

Nedeljna plata srpskog reprezentativca, prema pojedinim medijskim spekulacijama, iznosiće 50.000 funti, duplo više nego što zarađuje do sada najplaćeniji igrač Birmingema Džejms Mekfaden.

Nikola Žigić je fudbalsku afirmaciju doživeo u Crvenoj zvezdi za koju je igrao od 2003. do 2006. godine kada je prešao u Rasing santander. Dobre igre u Rasingu preporučile su ga Valensiji u kojoj 29-godišnji napadač nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi.

Dres reprezentacije Srbije Žigić je nosio na 42 utakmice na kojima je postigao 16 golova. Priliku da uveća taj saldo imaće na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi ge će Žigić, prema očekivanjima, biti startni napadač Srbije.

Birmingem je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na devetom mestu, a ekipu je već pojačao i golmanom Benom Fosterom i vezistom Enrikom Valjesom. 

Pogledajte još