Orlovi imali dva treninga

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije počela je prave pripreme za Svetsko prvenstvo, pošto se skrasila u austrijskom zimskom centru Leogangu i u sredu prvi put imala dva treninga.

"Oduševljen sam uslovima. Imamo sve što nam je potrebno. Hvala našem tim menadžeru Boletu (Aleksandru Boškoviću) za izbor baznog kampa. Apsolutno je sve za čistu desetku, od smeštaja, hotela i predela koji nas okružuju do onog najvažnijeg - uslova za trening", kazao je Miloš Krasić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vezista moskovskog CSKA je u Leogang došao možda i najspremniji, pošto je u Rusiji sezona u jeku.

"Odigrao sam osam ili devet kola u Rusiji, praktično iz prvenstva stižem na pripreme. Vidim, ipak, da je forma i kod ostalih igrača na zavidnom nivou", primetio je Krasić, koji će u letnjem prelaznom roku verovatno promeniti klub, ali tek posle Mundijala.

"Bolje je tako. Ne sumnjam da će se sve završiti kako treba i kad dođe vreme. Sad je glava potpuno okrenuta reprezentaciji... Potpuno sam se isključio iz te priče o selidbi iz Rusije, jer se spremam za nešto zaista veliko, što se ne doživljava svakog dana", kazao je.

"Nešto zaista veliko" za Srbiju će početi 13. juna i utakmicom sa Ganom.

"To je ono što se zove malo finale. Borbena su ekipa, ne igraju neki napadački fudbal, čekaju šanse iz kontranapada", ocenio je Krasić koji sa poštovanjem govori i o preostala dva protivnika Srbije u Grupi D - Nemačkoj i Australiji.

"Nemci imaju zapanjujuću tradiciju na velikim takmičenjima. Tim u kojem se napreciznije zna šta ko treba da radi. Jak kolektiv, fantastični pojedinci. O Australiji najmanje znam, ali nije teško biti pametan pa konstatovati da niko nije slučajno došao među 23 najbolje selekcije na svetu", dodao je Krasić.

Jedan od najbitnijih fudbalera u timu Srbije je, ipak, naveo i da je svaka informacija o rivalima korisna, ali da "orlovi" pre svega treba da se koncetrišu na svoje partije.

"Igrama i rezultatima u kvalifikacijama vratili smo ono što nam je bilo najpotrebnije - podršku i poverenje nacije. Sada nema bežanja od odgovornosti. Naša igra je najbitnija. Verujem u model koji nam je doneo plasman u južnu Arfiku. Do početka Mundiala treba samo da tu igru podignemo na još viši nivo", istakao je Krasić.

Posao Srbiji donekle će biti olakšan povredom kapitena Nemačke Mihaela Balaka, koji će zato propustiti Mundijal.

"Za Balaka znam da je bez sumnje njihova najveća zvezda i da sigurno ima ogroman uticaj za igru nemačke reprezentacije", izjavio je Gojko Kačar, član berlinske Herte, koji zbog toga najčešće razgovara sa nemačkim novinarima.

"Zanima ih najviše moj komenatar na povredu Balaka, stav o tome ko je favorit u našoj grupi, šta Srbija misli o našem učešću na Mundijalu. O tome ko je favorit najbolje bi bilo da se vidi na terenu. Oni su sebe već svrstali za favorita, a ostale tri ekipe Ganu, Australiju i Srbiju pođednako rangiraju", rekao je Kačar.

Pogledajte još