Fejsiz ponovo zajedno, ali sa Mikom Haknalom

LONDON, 26. maja 2010. (Beta-AFP) - Engleska rok grupa "Fejsiz", koja je vrhunac slave dosegla 1970-ih godina, ponovo će nastupati, a pevača Roda Stjuarta zameniće Mik Haknal iz "Simpli Reda".

Članovi benda su saopštili da će grupa u avgustu održati koncert u Engleskoj, a da će u januaru krenuti na turneju sa bivšim gitaristom "Gans End Rouziza" Slešom i bubnjarem iz prvobitne postave Kenijem Džonson. Mik Haknal već je bio na probama sa ostalim članovima grupe koji su objasnili da ne mogu da čekaju da Rod Stjuart završi sa postojećim obavezama. "Nismo isključili mogućnost da Rod dođe. Stvar je u tome da je njegov raspored toliko pun i da mu njegov menadžer daje novi posao svaki put kada ga pozovemo", kazao je Bi-Bi-Siju gitarista iz prve postave Roni Vud.

Grupa "Fejsiz" je prošle godine održala koncert u londonskom Rojal Albert holu na kojem je Stjuarta zamenilo više pevača, uključujući Mika Haknala. Haknal će rad sa "Simpli Redom" završiti nakon poslednjeg koncerta ove godine. Grupa "Fejsiz" će prvi koncert u novom sastavu održati 13. avgusta na festivalu Gudvud na jugu Engleske. Pokojnog basistu Ronija Lejna zameniće bivši basista "Seks Pistolsa" Glen Matlok. U prvoj postavi grupe iz 1969. bili su Lejn, klavijaturista Ijan Maklagan, bubnjar Keni Džons, Roni Vud i Rod Stjuart.

Pogledajte još