Balak poziva na oprez

FRANKFURT, 26. maja 2010. (Beta-AP) - Povređeni kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke upozorio je navijače iz te zemlje da ne stvaraju preveliku euforiju pred početak Svetskog prvenstva i ne misle da će ekipa lako do dobrog rezultata.

Balak je ocenio da su selekcije Srbije, Australije i Gane, protivnici Nemačke u Grupi D Mundijala u Južnoj Africi, fizički veoma snažne ekipe, "atletske i robustne".

"Ljudi bi trebalo da budu svesni da nije nemoguće da izgubimo od bilo koga iz grupne faze takmičenja. Za kasnije pobede u nokaut fazi naš tim će morati da igra na vrhuncu svojih mogućnosti. Tako sam mislio i pre moje povrede, tako je i sada", kazao je Balak za današnje izdanje nedeljnika "Štern".

Balak je, ipak, izrazio uverenje da Nemačka, trostruki svetski šampion, može da dogura daleko uprkos njegovom izostanku zbog povrede članka.

"Tim ima dobar mentalitet. Nikada neće ustuknuti. Ići će do svojih granica. (Selektor) Joahim Lev će izvući maksimum iz tima, siguran sam. Na poslednja dva turnira osvajali smo prvo drugo, a posle treće mesto i nema razloga da takav uspeh ne ponovimo opet", ocenio je nemački fudbaler koji igra u Čelsiju, novom engleskom prvaku.

Pogledajte još