Danijele De Rosi: Nadam se boljem nastupu

SESTRIJERE, 26. maja 2010. (Beta-AP) - Fudbaler reprezentacije Italije Danijele De Rosi izrazio je nadu da će na predstojećem Svetskom prvenstvu pružiti mnogo bolje partije nego na prethodnom, pre svega jer je siguran da mu se neće ponavljati stare greške.

De Rosi je na prethodnom Mundijalu, na kome je Italija osvojila titulu prvaka, postigao gol u penal seriji u finalu sa Francuskom. Ostao je, ipak, upamćen po tome što je u grupnoj fazi laktom udario Brajana Mekbrajda iz SAD i raskrvario mu lice zbog čega je suspendovan na četiri meča.

Tada je De Rosi bio najmlađi reprezentativac Italije. Sada ima 26 godina i velika je želja madridskog Reala. Klupski status mu, ipak, trenutno nije bitan.

"Zaista želim samo da imam odlično Svetsko prvenstvo, svi znamo kako je prethodno prošlo za mene. Uvek se trudim da ostavim neki pozitivan trag, a to što sam tada uradio je prilično negativno. Stvari se, ipak, menjaju. Svetsko prvenstvo nas je sve promenilo", kazao je De Rosi novinarima koji prate pripreme Italije na Alpima.

De Rosi je za azure igrao već 52 utakmice, a mnogi ga vide i kao budućeg kapitena Rome, kluba u kome igra celu karijeru i u kome mu otac Alberto radi kao trener u omladinskom pogonu. Takav rasplet događaja mogao bi da spreči Real.

"Ako mi klub kaže da je sa ekonomske strane to neophodno otići ću (u Real)", istakao je De Rosi i naglasio da u obzir dolazi samo odlazak u inostranstvo, ne u neki drugi italijanski klub.

"Nikada ne bih igrao za neki drugi italijanski klub. Za mene Italija jeste Roma"", rekao je De Rosi.

Pogledajte još