Maluda: Nadam se uspehu na SP

LANS, 27. maja 2010. (Beta-AP) - Francuski fudbalski reprezentativac Floran Maluda rekao je da se nada da će imati uspeha sa nacionalnim timom na predstojećem Svetskom prvenstvu, kao što je ove sezone imao sa svojim klubom Čelsijem.

"Kada imate tako dobru sezonu, u kojoj ste podelili mnogo toga sa navijačima, želite da osetite tako nešto i sa nacionalnim timom", rekao je Maluda nakon sinoćnje pobede nad Kostarikom od 2:1, u prijateljskoj utakmici.

Maluda je rekao da ne želi da se saigrači iz reprezentacije vrate u svoje klubove pognute glave, kao i da duguju titulu navijačima, koji su bili ponosni na "petlove" posle finala 2006. goidne.

"Kada osvajate titule sa klubom, postajete mnogo ambiciozniji", objasnio je Maluda.

Iako se Francuska jedva plasirala na Svetsko prvenstvo, Maluda tvrdi da igra za reprezentaciju nosi određenu odgovornost i da misli da su njegovi saigraci spremni za izazov.

Loši odnosi između selektora Remona Domeneka i Malude posle Evrposkog prvesntva 2008. godine uzrokovali su da fudbaler ne igra sedam od 10 kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo ove godine.

"Ono što mi se sviđa povodom novog sistema igre, gde se više obraća pažnja na napad, je što imam više slobode i nisam samo odbrambeni igrač na sredini terena, kao na Evropskom prvenstvu 2008. godine", kazao je Maluda.

Maluda je rekao i da uživa u odgovornosti i da je poslednjih godina bilo bolno što je sedeo na klupi nacionalnog tima.

"Uradio sam sve da okrenem situaciju i sada sam srećan", rekao je fudbaler.

Ne očekuje se da Domenek pruži slobodu u igri Maludi, kao što to čini trener Čelsija Karlo Ančeloti, ali fudbaler kaže da ako "trikolori" osvoje Svetsko prvenstvo to neće biti važno.

Francuska se nalazi u Grupi A zajedno sa Južnom Afrikom, Meksikom i Urugvajem, protiv koga igra prvu utakmicu 11. juna.

Pogledajte još