Muž i kako ga steći

 Kako naći "gospodina pravog" da vas odvede pred oltar, ako imate više od 35 godina, kako izbeći osećaj napuštenosti i zašto još uvek tragate za "čovekom svog života"?


Možda je sazreo trenutak da "prepakujete" ono čime vas je priroda obdarila, pažljivo osmotrite sopstvenu "marku" i počnete da stvarate telemarketing za sopstvenu "ponudu" - glasi jedan od saveta ženama.

Možda vam ovo zvuči kao da treba da lansirate novu vrstu sapuna ili marketinški nametnete neki jogurt kao "pouzdan afrodizijak". Ali to je upravo ono što bivši konsultant za marketing, a sada najpoznatiji američki "trener za lov na muža", Rejčel Grinvald, preporučuje u svojoj knjizi dugačkog naslova - "Naći muža posle 35. godine na način kako su nas učili u Harvardskoj školi biznisa".

Ovo nije knjiga za slomljena srca, za "smrtno romantične" ili uvenule usedelice. Pronaći muža u SAD, tvrde sociolozi, nije nimalo lak posao jer statistika pokazuje da na 18 miliona neoženjenih muškaraca starijih od 35 godina dolazi 28 miliona njihovih usamljenih vršnjakinja.

Grinvaldova je osmislila specijalni program u 15 tačaka koji ženama pokazuje kako da "prepakuju" svoje fizičke i intelektualne kvalitete, razviju sopstvenu "marku" i koriste metode TV marketinga u usavršavanju rečitosti i konverzacije, ukaže kako da formiraju "budžet za lov na muža" i uspešno analiziraju postignute rezultate.

Sve su ovo taktike koje je sama Grinvaldova primenila pre 11 godina kad je odlučila da se uda pre navršenih 35 godina i kad je svoja iskustva stavila na raspolaganje svojim usamljenim prijateljicama, sve "pametnim, školovanim i lepim ženama" koje su iz raznoraznih razloga dočekale svoje zrele 30-te ili rane 40-te godine a da nisu uspele da upoznaju "gospodina pravog" za koga bi se udale.

Ona se, inače, za svog muža Breda udala pre 11 godina u 28. godini kad ga je upoznala na "partiju ljubavnog otkrića uz primenu tačke 12 sopstvenog sistema za osvajanje". Par već ima troje dece a Grinvaldova svog supruga opisuje kao "najneverovatnijeg čoveka na planeti".

"Ako bukvalno telefonirate svakome koga znate i tražite da vam upriliči 'sudar', ako naprasno puštate dugu kosu da dobijete egzotičan izgled, kupujete grudnjake koji će vam podići grudi ili neumorno obilazite partije i kafiće ne bi li srele 'pravog' onda ova knjiga nije za vas" - poručuje Grinvaldova.

Nema sumnje da je pronašla tržište za svoje ideje. Knjiga koja šalje uveravanja njihovim ozbiljnim sledbenicama da će sasvim sigurno "upecati" muža za 12 do 18 meseci već se nalazi na vrhu liste 50 bestselera u SAD.

"Ono što najviše iznenađuje jeste da žene tvrde kako ne mogu da nađu 'pravog muškarca' dok muškarci tvrde da nisu u stanju da pronađu 'ženu svog života'. Otuda i veliki marketinški izazov kako povezati ove antipodove. Ako samo promenite podmete u rečenici, saveti ostaju isti. Zato je ovo knjiga za muškarce, za žene, za homoseksualce, za lezbejke, za osobe svih uzrasta" - tvrdi Grinvaldova.

Međutim, njen izdavač tvrdi da francusko i izdanje u još nekim evropskim zemljama nikada neće ugledati svetlost dana. "Predstavnici francuskih izdavačkih kuća kažu da niko u Francuskoj neće štampati ovu knjigu jer gotovo sve žene u ovoj zemlji traže način kako da se otresu muževa a ne da ih nađu" - izjavila je autorka. 

LOS ANĐELES (FoNet)

Pogledajte još