Šinavatri pasoš zbog investicija

PODGORICA, 28. maja 2010. (Beta-AP) - Crna Gora je dala državljanstvo premijeru Tajlanda Taksinu Šinavatri između ostalog i zato što je on planirao višemilionske investicije u crnogorski turizam, rekao je u četvrtak crnogorski premijer Milo Đukanović.

"Imali smo na umu da je on demokratski izabrani premijer Tajlanda i da je zbačen vojnim pučem, dakle na nedemokratski način. Ali smo imali na umu i da je on ozbiljan investitor", rekao je Đukanović u intervjuu agenciji Asošiejted pres (AP).

Bivši tajlandski premijer, je na Tajlandu u odusustvu osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog korupcije. Sud u Tajlandu je u utorak izdao nalog za hapšenje Šinavatre po optužbama za terorizam zbog navodne umešanosti u dvomesečne demonstracije njegovih pristalica u kojima je poginulo 88 ljudi.

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović rekao je u utorak da još nije dobio bilo kakav zahtev vlasti Tajlanda u vezi sa hapšenjem bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre, koji je ovih dana boravio u Crnoj Gori. Đukanović je rekao da Interpol za sada nije raspisao međunarodnu poternicu za bivšim premijerom Tajlanda.

Pogledajte još