Dinkić: Neko će morati da ide u zatvor

BEOGRAD, 28. maja 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da koliku odgovornost ko snosi u aferi "satelit" treba da kaže pravosuđe i da će neko morati da ide u zatvor zbog toga.

Dinkić je za list Danas kazao da su pravosudni organi i policija morali da reaguju i da sprovedu istragu protiv bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića pre nego što se otišlo na arbitražu sa izraelskom kompanijom "Imidžset". Arbitražni sud u Londonu utvrdio je da Srbija treba da isplati 36 miliona evra zbog nepoštovanja ugovora o zakupu satelita.

"Da se tako postupilo, Srbija ne bi bila gubitnik. Jasno je da se na svim ugovorima nalazi Davinićev potpis, a na nekim i potpis Svetozara Marovića. Koliku odgovornost ko snosi treba da kaže pravosuđe i ovde će neko morati da ide u zatvor. Ako toga nema, onda je jasno da neko štiti glavne aktere ove afere", rekao je Dinkić.

Na pitanje kako komentarsiše navode Davinića da je on sa Izraelcima inicirao posao zakupa satelita, Dinkić je kazao da je to "velika neistina". "Odmah treba svu dokumentaciju oko satelita otvoriti za javnost da se vidi ko je sve umešan. Davinić je spakovao ceo posao, a da nije dobio nikakvu saglasnost za to od Vlade, niti da je ikoga pitao", rekao je ministar ekonomije, koji je u vreme izbijanja afere "satelit" bio ministar finansija.

Pogledajte još